Ministrul de Externe: „Să terminăm cu comedia depunerii cererilor de aderare la UE”

Autor: , in Politic / Populare / 27 noiembrie, 2019, 17:10

Noul ministru de Externe Aureliu Ciocoi vede declarațiile din jurul posibilității depunerii de către Republica Moldova a cererii de aderare la UE ca o „comedie”.

Întrebat în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă dacă Moldova preconizează să depună o cerere de aderare al UE, Ciocoi a răspuns: „Haideți să terminăm cu comedia depunerii cererilor de aderare a Republicii Moldova la UE”.

El a amintit că predecesorii săi s-au trezit în „situații hilare” după ce au promis că ar putea fi depusă cererea de aderare la UE, fără ca acest lucru să se mai întâmple.

Mai mult, Ciocoi a reluat și el o idee mai veche a președintelui Igor Dodon, enunțată în premieră de liderul de la Kremlin Vladimir Putin, cea a Europei „de la Lisabona până la Vladivostok”.

„Moldova poate deveni acel imbold care să ducă la crearea unui spațiu economic comun de la Lisabona la Vladivostok. Știți cum? Având DCFTA pe dimensiunea vestică! Și aici ar trebui să ne gândim împreună, dar cred că interesul național al Republicii Moldova ar fi să începem, cel puțin, să vedem perspectiva unui acord de liber schimb cu Uniunea Economică Euroasiatică. Nefiind membru, repet”, a menționat Ciocoi.

„Eu cred că e posibil. Având un acord de liber schimb cu Uniunea Economică Euroasiatică, asta nu ne împiedică nimeni. Și atunci, Moldova devine acea punte de legătură economică între Vest și Est. Vă place această idee sau nu?”, a comentat noul ministru.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X