Fostul șef al PCCOCS, Nicolae Chitoroagă, rămâne în arest preventiv

Autor: , in Social / 28 noiembrie, 2019, 18:39

Fostul șef al Procuraturii pentru Combaterea Crimei Organizate și Cazuri Excepționale (PCCOCS), Nicolae Chitoroagă, plasat în arest preventiv pentru 15 zile, rămâne după gratii. Curtea de Apel Chișinău a respins, joi, demersul avocaților privind eliberarea lui Chitoroagă și a menținut decizia Judecătoriei Chișinău, Anticorupție.md.

Instanța de Apel a respins și demersul procurorilor Anticorupție, care au solicitat plasarea lui Chitoroagă în arest preventiv pe un termen de 30 de zile.

Reamintim că, pe 23 noiembrie, Judecatoria municipiului Chișinău a emis pe numele lui Nicolae Chitoroagă un mandat de arest pentru 15 zile la Penitenciarul 13.

Anterior, ex-șeful PCCOCS a fost reținut de procurorii anticorupție pentru 72 de ore, într-un dosar penal pentru îmbogățire ilicită. Oamenii legii au efectuat percheziții atât la domiciliul acestuia, cât și în locuințele a altor trei persoane.

„Temei pentru inițierea urmăririi penale, care a fost pornită la începutul lunii octombrie curent, au servit investigațiile jurnalistice apărute anterior”, susține Procuratura Anticorupție (PA).

Potrivit materialelor procesului penal, pe teritoriul unei localități din raionul Ungheni, este amplasat un bazin acvatic cu suprafața de aproximativ 37 hectare, ce aparține unei SRL, fondatorii căreia sunt fratele și nașul de cununie al procurorului. Însă, martorii declară că în spatele afacerii ar sta ultimul.

PA menționează că, potrivit declarațiilor cu privire la venit și proprietate și declarațiilor de avere și interese personale, Chitoroagă și membrii familiei sale, în perioada anilor 2012 – 2018, au obținut venituri în sumă de 1.991.138,05 mii lei.

Nicolae Chitoroagă riscă o amendă în mărime de la 8.000 la 10000 unităţi convenţionale sau cu închisoare de la 7 la 15 ani, în ambele cazuri cu interdicția de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 la 15 ani.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X