Moscova denunţă un complot politic pentru excluderea Rusiei de la JO 2020

Autor: , in Sport / 28 noiembrie, 2019, 17:01

Diplomaţia rusă a calificat drept complot ”politic” recomandarea de a exclude Rusia de la Jocurile Olimpice 2020 de la Tokyo, din cauza unui scandal de dopaj, şi acest război are ca obiectiv îndepărtarea unui concurent redutabil, relatează AFP.

”Asistăm la o politizare a acestei probleme pentru a exclude Rusia, ceea ce numim o concurenţă neloială. Este o bătălie fără reguli, poate fi numit deja un război. De mai mulţi ani vedem un lobby care doreşte excluderea Rusiei din spaţiul sportiv mondial”, a declarat Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a ministerului rus de externe.

Consiliul Executiv al Agenţiei Mondiale Antidoping (AMA/WADA) va decide pe 9 decembrie la Paris dacă va da curs recomandării Comisiei sale de revizuire a conformităţii (CRC), de a exclude sportivii ruşi timp de patru ani de la competiţiile internaţionale importante.

CRC invocă în susţinerea acestor sancţiuni faptul că Rusia ar fi făcut pierdute sute de teste suspecte din fişierele trimise către AMA/WADA la începutul anului. Aceste date au fost o condiţie indispensabilă de a ridica sancţiunile împotriva agenţiei antidoping ruse (RUSADA).

Joi, Comitetul olimpic rus s-a arătat încrezător că Rusia va fi prezentă la JO 2020 de la Tokyo, iar cu o zi în urmă Kremlin-ul a anunţat că va coopera deplin cu AMA/WADA şi comunitatea sportivă internaţională.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *