(VIDEO) Siegfried Mureșan, în Parlamentul European: Trebuie să spunem clar Guvernului pro-rus de la Chișinău care sunt condițiile UE

Autor: , in Actualitate / Politic / 28 noiembrie, 2019, 16:40

Europarlamentarul român Siegfried Mureșan a declarat în plenul Parlamentului European că situația în Republica Moldova s-a înrăutățit semnificativ, după ce Guvernul condus de Maia Sandu a fost „răsturnat de partidul pro-rușilor”. În context, acesta spune că Uniunea Europeană ar trebui să acționeze, pentru că „declarațiile diplomatice nu sunt suficiente”.

„Ultima oară când vorbeam în Parlamentul European în Republica Moldova era instaurat un Guvern pro-european, dar, între timp acest, Guvern a fost răsturnat de partidul pro-rușilor, iar situația în Republica Moldova s-a înrăutățit semnificativ. Acesta este un lucru grav pentru UE, deoarece doar dacă avem în vecinătatea noastră state cu guverne pro-europene, state care doresc să se apropie de UE, doar atunci vom putea trăi și noi în siguranță și stabilitate în interiorul UE. Situația în Republica Moldova s-a înrăutățit și vă cer să acționăm. Doar vorbe frumoase, cum că sprijinim forțe pro-europene, nu sunt suficiente”, a spus Mureșan.

Europarlamentarul PNL susține că UE ar trebui să spună clar Guvernului Chicu care sunt condițiile în colaborarea dintre cele două părți.

„Ce trebuie să facem? În primul rând, trebuie să spunem pro-rușilor care sunt condițiile noastre în relațiile dintre UE și Guvernul lor. Prim-ministrul pro-rus al Republicii Moldova s-a aflat în vizită la Moscova, prima s-a vizită. Întâlniri netransparente. Presupuse ajutoare economice netransparente. Noi trebuie să spunem care sunt regulile jocului și că așteptăm ca aceste reguli să fie respectate”, a declarat europarlamentarul

Mai mult, Mureșan solicită sprijin pentru partidele pro-europene de la Chișinău.

„În plus, trebuie să sprijinim forțele pro-europene. Trebuie să le aducem la Bruxelles, să le aducem la masa dialogului și trebuie să spunem foarte clar că vom lucra diferit cu oameni politici pro-europeni, care doresc să ducă Republica Moldova spre UE, de modul în care lucrăm cu oameni politici pro-ruși. Trebuie să acționăm. Doar vorbele și declarațiile politicoase, diplomatice nu sunt suficiente”, a mai spus Siegfried Mureșan.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *