După modelul cu Chicu, Dodon îi înaintează „propuneri” și lui Stoianoglo: „Nu sunt indicații, dar vă rog să le examinați”

Autor: , in Actualitate / Politic / 29 noiembrie, 2019, 12:25

Candidatul selectat de Consiliul Superior al Procurorilor (CSP), Alexandr Stoianoglo, a fost numit în funcția de procuror general de către președintele Igor Dodon, iar ulterior acesta a depus jurământul. La fel cum s-a întâmplat în cazul învestirii Guvernului Chicu, Dodon a venit cu câteva „propuneri” și către procurorul general.

„Nu vin cu indicații, dar propuneri. Vă rog să le examinați și să aveți o abordare foarte serioasă față de ele”, a spus Dodon.

Șeful statului a declarat că noul procuror trebuie să facă tot posibilul pentru a stârpi corupția din instituție, să nu se supună politicului și să continue munca în dosarele de rezonanță.

„Trebuie să facem tot posibilul ca Procuratura să nu mai fie percepută de cetățeni ca un organ corup care se ocupă cu promovarea corupției, nu cu stârpirea corupției. Gata, s-o terminat. Procuratura Generală nu este un organ de scoatere a banilor din cetățeni și business. Îmi doresc foarte mult ca Procuratura să nu mai fie influențată și să nu asculte de politicieni. Nu contează că sunt din opoziție sau guvernare. Eu vă spun chestia asta foarte serios. Procuratura trebuie să fie scoasă de sub politic. Oamenii așteaptă continuarea cauzelor penale cu rezonanță, furtul miliardului și uzurparea, privatizările, cazul Aeroportului. Dacă cineva crede sau speră că dosarele de rezonanțe vor fi stopate, acest lucru nu este admisibil”, a spus președintele.

Totodată, acesta i-a transmis noului procuror general să nu admită influență din exterior și să își formeze singur echipa.

„Nu trebuie să admitem influență externă asupra Procuraturii Generale, nici din est, nici din vest. Procuratura Generală este instituție de stat, care reprezintă interesele cetățenilor, nu a partenerilor. Colaborăm cu toți pentru a obține rezultate, dar nu înseamnă că trebuie să stăm sub cineva. Noul procuror a primit susținerea tuturor organelor. Eu vă îndemn să vă faceți personal echipa, să nu acceptați ca cineva să vă propună membri ai echipei”, a mai spus Igor Dodon.

De partea cealaltă, Alexandr Stoianoglo a declarat că „vom găsi posibilitatea pentru a rezolva problemele pe care le-ați expus și cred că vom avea o echipă bună”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X