Schimbări în conducerea și componența unor comisii parlamentare permanente

Autor: , in Politic / 29 noiembrie, 2019, 22:24

Modificări ale componenței nominale și conducerii unor comisii parlamentare permanente au fost votate, astăzi, în plenul Legislativului.

Modificările au fost operate în funcție de reprezentanța proporțională a fracțiunilor parlamentare și ținându-se cont de propunerile venite de la fracțiuni.

Potrivit Hotărârii Parlamentului, Vladimir Golovatiuc de la fracțiunea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, care a deținut funcția de președinte al Comisiei control al finanțelor publice, a fost ales în funcția de președinte al Comisiei economie buget și finanțe, funcție deținută anterior de Igor Munteanu de la fracțiunea ”ACUM Platforma DA” care a devenit președinte al Comisiei control al finanțelor publice.

Președinția Comisiei juridice, numiri și imunități i-a revenit deputatului Vasile Bolea, fracțiunea PSRM; Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică – deputatului Alexandru Jizdan, fracțiunea PDM; Comisiei politică externă și integrare europeană – deputatei Violeta Ivanov, fracțiunea PDM.

Funcția de președinte al Comisiei mediu și dezvoltare regională, care revine fracțiunii ”Partidul ȘOR”, este vacantă.

Poziția de președinte la celelalte Comisii parlamentare permanente a rămas neschimbată.

Totodată, au fost operate modificări în pozițiile de vicepreședinte sau secretar al unor Comisii permanente.

Astfel, Igor Vremea de la fracțiunea PDM a fost ales vicepreședinte al Comisiei juridice, numiri și imunități, iar Serghei Sîrbu, aceeași fracțiune, – secretar al comisiei.

Petru Burduja (fracțiunea PSRM) și Ludmila Guzun (fracțiunea PDM) au devenit vicepreședinți ai Comisiei economie, buget și finanțe.

Bogdan Țîrdea (fracțiunea PSRM) a obținut funcția de vicepreședinte al Comisiei politică externă și integrare europeană.

Adela Răileanu (fracțiunea PSRM) și Vasile-Andrei Năstase (fracțiunea ”ACUM Platforma DA”) au fost aleși vicepreședinți ai Comisiei cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media.

Nicolae Ciubuc (fracțiunea PDM), care a fost secretar al Comisiei agricultură și industrie alimentară, a devenit unul din vicepreședinți ai acesteia, iar secretar – Mihail Paciu (fracțiunea PSRM).

La Comisia control al finanțelor publice, în funcția de secretar a fost numită Tatiana Cunețchi (fracțiunea PSRM).

În același timp, a fost susținută includerea deputatului Andrian Candu, în calitate de membru, în componența Comisiei juridice, numiri și imunități, iar a deputatului Octavian Țîcu – în Comisia cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media.

Modificările au fost operate în temeiul articolelor 13 și 17 din Regulamentul Parlamentului Republicii Moldova.

Cei 101 de deputați ai Parlamentului Republicii Moldova activează în cadrul a 11 Comisii parlamentare permanente.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X