Un moldovean nu a putut intra în țară cu automobilul pe care l-a cumpărat în Bulgaria. Procura era falsă

Autor: , in Social / 29 noiembrie, 2019, 18:04

Un automobil de model Mercedes E270 a fost indisponibiliazat la Sectorul Poliției de Frontieră Giurgiulești după ce s-a constatat că împuternicirea notarială prezentată, nu este veridică. Pe acest caz este documentat un moldovean, care și-a procurat autoturismul cu plăcuțele de înmatriculare bulgărești, în luna mai curent.

Potrivit Poliției de Frontieră, pentru autorizarea intrării pe teritoriul Republicii Moldova, în punctul de trecere Giurgiulești – Reni s-a apropiat o mașină la volanul căreia se afla un un tânăr de 24 de ani din satul Elizaveta, raionul Bălți. La solicitarea polițistului de frontieră, acesta a oferit tot setul de documente.

În timpul procedurii de control, s-a stabilit că procura, care ar fi fost emisă de către un reprezentant notarial de pe teritoriul Bulgariei nu întrunește toate caracteristicile unui act oficial.

Audiat, conducătorul auto a comunicat că în luna mai a acestui an, însoțit de fratele lui, a plecat în Bulgaria pentru ca să-și cumpere mașina, ulterior a apelat la serviciile unui birou notarial, pentru a-și perfecta actul procura. Despre faptul că acel document era fals, bărbatul nu cunoaște nimic.

Astfel că, mașina a fost indisponibilizată în parcarea SPF Giurgiulești, până la elucidarea tuturor circumstanțelor și finalizarea cercetărilor. Dacă se va adeveri vinovăția acestuia, tânărul riscă amendă penală de circa 32.000 de lei.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X