Dereck J. Hogan vorbește despre riscul sistării ajutorului financiar pentru Chișinău; Ce așteptări sunt de la Guvernul Chicu

Autor: , in Politic / Populare / 1 decembrie, 2019, 10:59

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Chișinău, Dereck J. Hogan, susține că așteaptă de la actualul Guvern condus de Ion Chicu continuarea reformelor, în special în ceea ce privește lupta împotriva corupției și reformarea justiției.

Dacă reformele nu vor continua să fie realizate, ambasadorul spune că există riscul sistării ajutorului financiar din exterior. Dereck J. Hogan afirmă că Guvernul Chicu se va bucura de susținerea SUA, dacă este gata să realizeze toate reformele lansate de executivul precedent.

Ambasadorul SUA a declarat că precedenta coaliție de guvernare, formată din Partidul Socialiștilor și blocul ACUM avea un potențial mare pentru a implementa reformele necesare.

„Noi am fost dezamăgiți de ceea ce s-a întâmplat pentru că noi consideram că coaliția dintre PSRM și blocul ACUM avea un potențial mare pentru a implementa reformele necesare. Din păcate, s-a destrămat această coaliție și acum noi așteptăm acțiuni și implementarea acestor reforme de la actualul Guvern”, a notat Dereck J. Hogan în cadrul emisiunii de la postul RTR Moldova.

Diplomatul a menționat că a făcut tot posibilul ca să se păstreze precedenta coaliție de guvernare. Totodată, ambasadorul susține că vrea să vadă că noul executiv este gata să facă tot posibilul pentru a desfășura reforme, pentru a dezvolta economia.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X