Dodon le spune rușilor că Guvernul Sandu a fost „cel mai ineficient din istoria țării”; Unii miniștri, numiți bloggeri

Autor: , in Actualitate / Politic / 2 decembrie, 2019, 15:45

În timp ce oficialii europeni au doar cuvinte de laudă la adresa Guvernului condus de Maia Sandu, șeful Delegației UE, Peter Michalko, declarând într-un interviu pentru Cotidianul.md că Executivul Sandu a fost „cel mai pro-reformist Guvern din Republica Moldova”, șeful statului Igor Dodon le spune rușilor că acel Guvern a fost „cel mai ineficient din istoria țării”. Mai mult, șeful statului numește unii miniștri drept bloggeri.

Întrebat în cadrul unui interviu pentru publicația rusă TASS, de ce coaliția dintre Blocul ACUM și PSRM, în care oamenii „și-au pus speranțe pentru o schimbare în țară” s-a destrămat atât de repede, Dodon a spus că atât el, cât și socialiștii nu și-au dorit asta, deși tocmai PSRM a fost formațiunea care a depus o moțiune de cenzură împotriva Guvernului, iar împreună cu deputații din fracțiunea PDM au dat jos Executivul.

„Ați menționat bine despre așteptările privind schimbările. Nici președintele și nici socialiștii nu au vrut să distrugă această coaliție. Eram gata să sprijinim guvernul Sandu, dar s-a dovedit a fi unul dintre cele mai ineficiente din istoria țării”, a declarat Dodon.

Citește și: (VIDEO) Peter Michalko: Guvernul Maiei Sandu a fost cel mai pro-reformist Guvern din Republica Moldova

Șeful statului a spus că ineficiența Guvernului Sandu s-a văzut în timpul întâlnirilor pe care le avea în teritoriu.

„Acest lucru mi-a fost spus din ce în ce mai mult în timpul întâlnirilor în teritoriu, atât de către lideri locali, dar și de oamenii obișnuiți. Ne așteptam la lucrări concrete din partea miniștrilor pentru restabilirea ordinii în țară, în speranța unei schimbări în bine. Dar nu am văzut asta”, a adăugat șeful statului.

Dodon mai spune că „personalul era foarte slab – majoritatea miniștrilor nu aveau nici experiență de conducere, nici cunoștințele necesare pentru domeniile încredințate”, pe unii dintre ei numindu-i bloggeri.

„Mulți, devenind experți în cadrul organizațiilor nonguvernamentale sau blogging, nu aveau idee despre cum funcționează Guvernul sau ministerul. Lipsa de pregătire pentru soluționarea problemelor, fie că este vorba de economie sau agricultură, medicină sau educație, lipsa unei gândiri sistematice, rezerva de personal a dus la un salt de permutări la toate nivelurile. Mulți manageri experimentați au plecat după un val de concedieri, iar alții au plecat singuri. Sucursala executivă era într-o febră – potrivit statisticilor, până în noiembrie situația economiei, sfera socială s-a agravat grav, veniturile bugetare au scăzut, iar întârzierile salariilor din sectorul public au început în noiembrie”, a mai spus Igor Dodon.

Președintele a mai spus că a încercat să vorbească despre aceste probleme, dar cei din Guvern „de multe ori, erau surzi la avertismente”.

De menționat că, PSRM a depus o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Sandu după ce Executivul și-a asumat răspundere în fața Parlamentului pe Legea Procuraturii. Moțiunea a fost susținută și de deputații fracțiunii PDM.

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Comentarii


 • Cindy billige manchester united fotballdrakter salg på nettfå høy
  kvalitet hjemme/borte/tredje manchester united draktsett fotball
  nye fotballdrakter, vm 2020 drakt i Joyce

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X