Dodon: Plahotniuc se ascunde în SUA. Vrea să obțină azil pentru a nu fi extrădat în Moldova sau Rusia

Autor: , in Politic / Populare / 2 decembrie, 2019, 14:09

Președintele Igor Dodon susține că deține informații care ar demonstra că fostul lider PD, Vladimir Plahotniuc, se află în Statele Unite ale Americii, acolo unde ar încerca să obțină azil, pentru a nu putea fi extrădat în Republica Moldova sau Federația Rusă.

Dodon a declarat în cadrul unui interviu pentru agenția de presă rusă TASS, că Vladimir Plahotniuc se poate întoarce în Republica Moldova „doar în cătușe”, răspunzând astfel la o întrebare privind o posibilă revenire a fostului lider PD la Chișinău, după ce partidul din care a făcut parte a votat Guvernul Chicu.

„Conform informațiilor noastre, Plahotniuc se ascunde în Statele Unite, unde dorește să obțină azil politic pentru a evita extrădarea în Moldova sau Rusia, unde a este anunțat în căutare în baza mai multor dosare penale. Conform legislației americane, pentru a obține azil e nevoie de cel puțin trei ani în care să nu părăsești teritoriul țării. Cred că procesele care îl vizează vor ajunge la un nou nivel, vor exista solicitări pentru extrădarea sa”, a declarat Igor Dodon.

La sfârșitul săptămânii trecute, ambasadorul american în Republica Moldova, Derek Hogan, a declarat că nu știe dacă Plahotniuc se află în prezent în SUA și a negat informația precum că țara sa i-ar fi oferit garanții de secritate acestuia.

Vladimir Plahotniuc este vizat în prezent în mai multe dosare penale deschide în Republica Moldova și Federația Rusă.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X