Krasnoselski s-a plâns Ambasadorului SUA la Chișinău că procesul de negocieri a încetinit

Autor: , in Politic / 2 decembrie, 2019, 17:48

Ambasadorul SUA la Chișinău, Dereck J. Hogan, a avut o întrevedere cu liderul separatist transnistrean Vadim Krasnoselski. Tema principală a discuției dintre cei doi a fost procesul de negociere, în care nu s-au înregistrat progrese de la ultima vizită a ambasadorului american în Transnistria. De asemenea, cei doi au discutat despre căderea Guvernului condus de Maia Sandu și învestirea unui nou Executiv, în frunte cu Ion Chicu.

Conform presei din regiunea transnistreană, Krasnoselski i-a transmis ambasadorului SUA că, „este important ca reprezentanții Transnistriei să cunoască părerea reprezentanților SUA cu privire la problemele agendei de negociere și să poată să își expună părerea vizavi de acestea”.

Krasnoselski i-ar fi spus oficialului american că, Chişinăul nu-și onorează angajamentele, iar procesul de negocieri a încetinit, ceea ce a dus la nesemnarea protocolului recentei întâlniri în formatul 5+2 de la Bratislava. Presa transnistreană scrie că în 2018 reprezentanții politici ai părților s-au întâlnit de 23 de ori, în timp că în 2019 doar de două ori. La nivelul grupurilor de experți anul trecut au fost organizate 85 de întâlniri, iar în acest an doar 20.

De partea cealaltă, ambasadorul SUA la Chișinău și-a exprimat dorința de a fi dat un nou impuls procesului de negocieri privind rezolvarea problemei transnistrene.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X