Reacția ministrului Apărării la moțiunea simplă a deputaților ACUM: „A fost o declarație scoasă din context”

Autor: , in Politic / Uncategorized / 2 decembrie, 2019, 13:49 Etichete: , ,

Victor Gaiciuc a venit cu o primă reacție la moțiunea simplă a deputaților blocului ACUM, depusă săptămâna trecută la Parlament, în care ministrul Apărării era acuzat de susținere a separatiștilor din estul Ucrainei. „Un grup de politicieni demagogi din Blocul ACUM încearcă să-şi justifice în faţa cetăţenilor lipsa de activitate parlamentară şi criza de idei în care se află, prin inventarea de false pretexte pentru moțiuni în Parlament”, declară Gaiciuc, care afirmă că declarația din 2016 ce a stat la baza moțiunii simple a fost scoasă din context.

„În luarea mea de cuvânt, în cadrul evenimentului respectiv, am vorbit audienţei despre forța spiritului unei armate, despre faptul că motivația cu care militarii îşi îndeplinesc misiunile este mai puternică uneori decât dotarea tehnică pe care o au. În acest context am dat şi exemplul unor armate mici ca număr, poate nu foarte dotate tehnic, dar a căror motivaţie în luptă a fost foarte mare. Aici a fost şi o referire la Donbas, pe lângă alte exemple, fără a da calificative de un fel sau altul. Asta e tot şi nimic mai mult, iar dacă exprimarea mea în acel pasaj nu a fost suficient de clară şi ar fi putut naşte întrebări, se putea viziona întregul discurs şi s-ar fi evitat speculaţiile şi manipulările”, declară șeful de la Apărare.

„În mod intenționat, autorii moțiunii au furnizat doar un pasaj din acel discurs, încercând să manipuleze opinia publică, să inducă in eroare societatea prin scoaterea din context a ideilor pe care le-am expus în cadrul conferinței respective. O spun clar, ca să nu mai fie loc de speculaţii: ca cetățean, militar în rezervă și ministru al Apărării, am respectat și voi respecta întotdeauna integritatea teritorială a Ucrainei”, spune Gaiciuc.

Amintim că săptămâna trecută deputații blocului ACUM a depus o moțiune simplă împotriva ministrului Apărării, Victor Gaiciuc, pe care l-au acuzat că „simpatizează separatiștii din Donbas”, făcând trimitere la un discurs susținut de acesta.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X