Declarațiile lui Vlad Filat pentru Cotidianul.md: Când va ieși în fața presei

Autor: , in Politic / 3 decembrie, 2019, 17:43

Ex-premierul Vlad Filat a declarat pentru Cotidianul.md că este în drum spre casa părintească, iar în fața presei va ieși atunci când va considera că e timpul.

Contactat de Cotidianul.md, Filat a refuzat să comenteze decizia instanței de judecată în baza căreia a fost eliberat din închisoare. În schimb, acesta ne-a declarat că merg să-și vadă părinții.

„Acum merg la părinți, mă duc acasă. Îmi doresc să petrec timp cu ai mei. O să vin cu declarații când o să consider că e timpul”, a declarat Vlad Filat pentru noi.

Vladimir Filat a fost condamnat pe 27 iunie 2016 de Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, la 9 ani de închisoare pentru trafic de influență și corupere pasivă, în urma unui denunț al controversatului om de afaceri Ilan Şor, principalul figurant în raportul Kroll privind frauda din sistemul bancar.

În vara acestui an, pedeapsa lui Filat a fost redusă cu 685 de zile, adică un an şi zece luni, conform unei decizii a Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana. La baza încheierii a stat hotărârea CEDO privind condiţiile de detenţie.

Precizăm că termenul de detenție se calculează din ziua reținerii persoanei. În cazul lui VLad Filat, reținerea a avut loc la data de 15 octombrie 2015.

Pe numele lui Filat a fost deschis un al doilea dosar, în care era învinuit de spălare de bani în proporții deosebit de mari. Dosarul însă a fost închis în luna ianuarie curent.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X