Sursa foto: protv.md

Dorin Chirtoacă critică dur inițiativa premierului Chicu, susținută de președintele Dodon, de a construi încă două aeroporturi în Republica Moldova – unul la sud și altul la nord. Președintele PL susține că ideea „nu reprezintă altceva decât protecție pentru Plahotniuc și afacerile sale, reprezintă prețul plătit de Dodon, pentru a avea alianță cu PD”. Fostul primar de Chișinău spune că aeroportul Chișinău „nu a atins maximul său de capacitate, iar construirea unor alte aeroporturi înseamnă de fapt sabotarea acestuia și îngreunarea plății creditelor la BERD și alți finanțatori internaționali, ceea ce poate duce chiar la falimentarea lui”.

„În general, aeroporturile nu se fac la distanță de 200 de km unul de altul, ci la distanțe care asigură cel puțin o oră de zbor, cu tot cu decolare și aterizare – adică 500 km”, scrie liberalul pe pagina sa de Facebook.

Potrivit lui, din cauză că Republica Moldova nu este în NATO și UE, condițiile pentru companiile low-cost sunt diferite, iar prețurile sunt mai mari. „Iată de ce trebuie făcută Unirea, pentru ca oamenii să aibă o viață mai bună și să nu se chinuie și să se spetească pentru mafioții Dodon, Plahotniuc, Sor și alții”, consideră Chirtoacă.

Liberalul crede că prin această inițiativă „Dodon oferă protecție pentru businessurile lui Plahotniuc și nu i le atinge. Declarațiile lui Dodon trebuie înțelese în fel următor: pentru că Aeroportul Chișinău să rămână mai departe pe mâna tandemului Plahotniuc – Rothshild, ne trebuie alte aeroporturi… Deși au trecut 6 luni, „Aeroportul Chișinău”, „Air Moldova” precum și alte companii de stat privatizate fraudulos, nu au fost întoarse. Investigația privind furtul miliardului este moartă și despre ea nu se mai spune nimic. La fel prosperă și merg înainte toate afacerile și șantierele lui Plahotniuc: Arena Chișinău, Hotelul Codru, complexul Oasis”, scrie liderul PL.

Potrivit fostului edil al Capitalei, prioritatea în Republica Moldova este de a investi 100-200 milioane de euro în orașe și sate.

„Ceea ce observăm de fapt, este că Dodon vrea să-l copieze pe Plahotniuc, și să-și facă și el un aeroport, împreună cu mafioții săi din Rusia, care, după ce au scos bani furați din Rusia în Grecia, Ciprul și toată Europa și având probleme în acest sens, au unda verde de la Puțin, să albească banii în CSI, inclusiv în Moldova, pentru ca astfel să facem parte în „Русский Мир” (lumea rusă) și totul să rămână în familie («всё в семью»), în familia mafiei din Rusia și fosta URSS”, a mai scris liberalul.

„Dodon care umblă cu sapă la avioane, de fapt este un bufon rupt se realitate și aflat cu capul în nori, care confirmă, încă o dată, că este sluga lui Plahotniuc”, a adăugat el.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here