Captură Video Newsmaker.md

Ministrul Justiției Fadei Nagacevschi refuză să se prezinte la ședințele Consiliului Superior al Magistraturii pentru a-l proteja pe judecătorul Oleg Sternioală, acuză fosta ministră Olesea Stamate.

Nagacevschi, care absentează deja a 3-a săptămâna la rând de la ședințele CSM, ar ignora și opinia Comisiei de la Veneția, care s-a expus recent asupra validității mandatului instituției, mai acuză Olesea Stamate.

„Fadei știe să invoce Comisia de le Veneția doar când îi convine. Acum când trebuie să-l protejeze pe Sternioală (probabil și alți prieteni din sistem), când trebuie să ducă încet încet situația spre o nouă adunare a judecătorilor, ca să poată trage sfori sa fie aleși alți judecători, mai obedienți, în CSM, el se face ca plouă. Care Comisia de la Veneția? Care independența a justiției și ale organelor de autoadministrare?”, a scris Olesea Stamate într-o postare pe Facebook.

Mai mult, Stamate afirmă că se lucrează în continuare pentru a intimida judecătorii care nu au participat la adunările precedente, aducând drept probă un act de constatare în privința lipsei de la locul de muncă a magistratului Victor Sandu, de la judecătoria Ciocana.

Ședința CSM de astăzi a fost anulată a treia săptămână consecutiv pe motiv de lipsă de cvorum, de la ea lipsind și de această dată ministrul Justiției Fadei Nagacevschi.

Pe agenda ședinței au fost incluse 32 de subiecte, printre care se regăsește și sesizarea fostului procuror general interimar, Dumitru Robu, referitor la eliberarea acordului la reținere, aducere silită, percheziție și arestare a judecătorului Oleg Sternioală.

L-am contactat în repetate rânduri pe Fadei Nagacevschi pentru a oferi o replică, dar acesta nu a răspuns la apelurile noastre.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here