Stoianoglo, întrebat cum poate fi depășit blocajul activității CSM: „Trebuie să adresăm un apel președintelui țării”

Autor: , in Populare / Social / 3 decembrie, 2019, 15:31

Deși justiția este o putere aparte în stat, noul procuror general, Alexandr Stoianoglo, este de părere că instituțiile statului, printre care Președinție, Parlament și instituțiile din domeniul justiției, trebuie să colaboreze. Mai mult, Stoianoglo este de părere că blocajul care se atestă în activitatea Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) poate fi depășit în cadrul unor consultări cu președintele Igor Dodon și președinta Parlamentului Zinaida Greceanîi.

„Cred că trebuie să adresăm un apel către instituțiile statului, în primul rând președintelui țării și al Parlamentului. Trebuie să avem o discuție deschisă. Trebuie să știe situația reală care s-a creat în CSM. Cred că dacă avem dorință și voință, putem rezolva toate problemele. Nu exclud colaborarea între instituțiile de stat. Am înțeles că situația creată a fost susținută de niște politicieni. Noi nu putem stopa activitatea sistemului judecătoresc”, a declarat noul procuror general fiind întrebat cum vede deblocarea situații creată la CSM.

Citește și: (VIDEO) Blocaj total la CSM; Stoianoglo – prezent, iar Nagacevschi nu a ajuns nici astăzi la ședință

Stoianoglo susține că nu se referă la acțiuni coordonate cu președintele Igor Dodon, ci că instituțiile statului trebuie să colaboreze.

„Justiția este independentă, dar acesta (CSM – n.r.) este un organ de autoadministrare a sistemului judecătoresc și cred că acest organ trebuie să aibă relații de colaborare cu toate instituțiile statului. Nu este vorba despre încălcarea independenței sau autonomiei sistemului judecătoresc, ci este vorba, pur și simplu, de informare și colaborare. Cred că asta este absolut normal”, a adăugat Alexandr Stoianoglo.

Citește și: Stamate: Nagacevschi nu merge la CSM pentru a-l proteja pe Sternioală

Ședința CSM de astăzi a fost anulată a treia săptămână consecutiv pe motiv de lipsă de cvorum, de la ea lipsind și de această dată ministrul Justiției Fadei Nagacevschi.

Pe agenda ședinței au fost incluse 32 de subiecte, printre care se regăsește și sesizarea fostului procuror general interimar, Dumitru Robu, referitor la eliberarea acordului la reținere, aducere silită, percheziție și arestare a judecătorului Oleg Sternioală.

Fosta ministră a Justiției, Olesea Stamate, l-a acuzat pe actualul șef de la Justiției, Fadei Nagacevschi, că refuză să se prezinte la ședințele CSM pentru a-l proteja pe judecătorul Oleg Sternioală. L-am contactat în repetate rânduri pe Fadei Nagacevschi pentru a oferi o replică, dar acesta nu a răspuns la apelurile noastre.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


  • Mai altfel spus cum trebuie de facut copii sau cind sa intreb piisidintele tarii :((((( Fuuu greata ! Iata Camasutra politica moldoveneasca!

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X