sursa foto: AFP

Guvernul Statelor Unite a declarat, luni, că ar putea mări taxa la 2,4 miliarde de dolari din importurile din Franța la șampanie, genți, cașcaval și alte produse, până la 100%, după ce a ajuns la concluzia că noua taxă pe serviciile digitale ale Franței ar putea dăuna companiile de tehnologie din SUA.

Biroul reprezentantului comercial al SUA a declarat că prin investigația sa „Section 301” a constatat că taxa franceză „nu corespunde principiilor prevalente ale politicii fiscale internaționale și poate dăuna companiile americane afectate”, ca Google, Facebook, Apple și Amazon.

Reprezentantul comerțului american, Robert Lighthizer, a declarat că guvernul încă examinează dacă va deschide investigații similare cu privire la impozitele pe servicii digitale din Austria, Italia și Turcia.

Lista vizează unele produse care au fost scutite de la tarifele de 25% impuse de Statele Unite subvențiilor de aeronave disputate din Uniunea Europeană, și include șampanie, genți și produse pentru machiaj – lucru care ar afecta gigantul francez de mărfuri de lux LVMH și producătorul de produse cosmetice L’Oreal.

Cașcavalul Gruyere, de asemenea scutit de tarifele aeronavelor USTR aplicate în luna octombrie, a fost inclus în lista de produse franceze vizate pentru taxe de 100%, împreună cu alte brânzeturi.

Aceasta a fost propunerea parlamentarilor și grupurilor din industria tehnologică din SUA, care au susținut de mult timp că taxa vizează în mod nedrept firmele americane.

„Taxa serviciilor digitale franceze este exagerată și discriminatorie”, au declarat senatorii Charles Grassley și Ron Wyden, republicanul și democratul Comisiei de Finanțe a Senatului.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here