Ucraina și Rusia au semnat un nou acord privind tranzitul de petrol

Autor: , in Economic / 3 decembrie, 2019, 16:49

Ucraina și Rusia au ajuns la un acord privind prelungirea contractului de tranzitare a petrolului prin țara vecină. Actuala înțelegere expira la 1 ianuarie 2020.

„La 3 decembrie 2019, Ukrtransnafta și Transneft au încheiat un acord suplimentar la acordul privind furnizarea de servicii de transport de petrol pe teritoriul Ucrainei, care își prelungește valabilitatea cu 10 ani – de la 1 ianuarie 2020 până la 1 ianuarie 2030”, se arată într-un mesaj al Ukrtransneft.

Documentul a fost semnat de directorul Ukrtransneft Nikolay Gavrilenko și vicepreședintele Transneft Sergey Andronov, în cadrul conferinței internaționale „Energia în secolul XXI”, de la Zagreb (Croația). În timpul reuniunii, părțile au discutat și despre perspectivele cooperării ulterioare, a informat Ukrtransnafta.

„Pe lângă prelungirea acordului, un acord suplimentar între Ukrtransnafta și Transneft va actualiza o serie de dispoziții, ținând cont de starea actuală a schimbărilor pe piața serviciilor de transport de petrol din regiune”, se mai arată în comunicat

Potrivit noului contract, principiile de bază ale cooperării între companii rămân neschimbate, inclusiv procedura de plată a serviciilor și mecanismul de interacțiune la nivelul serviciilor tehnice ale celor doi operatori de transport petrolier.

Federația Rusă transportă cea mai mare parte din petrol spre Uniunea Europeană prin Ucraina, spre deosebire de transportul de gaze naturale, unde Rusia dispune de alternative.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X