Un monopost condus de Schumacher în 2002, vândut pentru 6,6 milioane de dolari

Autor: , in Auto / 3 decembrie, 2019, 16:04

Monopostul Ferrari F2002 pilotat de Michael Schumacher în sezonul de Formula 1 din 2002 a fost vândut la licitație cu peste 6.6 milioane de dolari. O parte din suma încasată va merge către fundația Keep Fighting.

Weekend-ul trecut, casa de licitații RM Sotheby’s a organizat un eveniment special în Abu Dhabi. Pe lista vehiculelor scoase la licitație s-a aflat și un monopost de Formula 1.

Vorbim despre monopostul Ferrari F2002 pe care Michael Schumacher l-a pilotat în sezonul din anul 2002, scrie Automarket.ro.

În acel an, Michael Schumcher a obținut al cincilea titlu de campion mondial de Formula 1. Reușita pilotului german a venint cu șase etape înainte de finalul sezonului. De asemenea, în 2002, Ferrari s-a impus și în clasamentul constructorilor.

Exemplarul vândut la licitație are numărul de șasiu 219, iar în 2002 a terminat pe prima poziție în etapele din Austria, Franța și San Marino. La finalul sezonului din 2002 acesta a fost utilizat în programele de teste Ferrari, iar ulterior a fost vândut unui colecționar anonim.

Noul proprietar al monopostului F2002 a plătit 6.64 milioane de dolari (cu toate taxele), iar conform reprezentanților RM Sotheby’s, o parte din această sumă va merge către fundația Keep Fighting.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X