Șeful statului Igor Dodon nu exclude că va participa la alegerile prezidențiale, care vor avea loc anul viitor. Mai mult, președintele susține că este de dorit ca fostul lider al Partidului Democrat din Moldova (PDM), Vladimir Plahotniuc, să fie adus în Republica Moldova, în cătușe, până la alegerile prezidențiale. Declarațiile au fost făcute în cadrul unei emisiuni de la TV8.

Dodon a declarat că este prematur să vorbească despre o posibilă participare a sa la alegerile prezidențiale de anul viitor, în contextul problemelor actuale care sunt în societate. Totuși, acesta nu exclude că va candida pentru al doilea mandat de președinte.

„Eu nu exclud că voi candida la alegerile prezidențiale. Încă nu am vorbit cu colegii. Acum sunt ocupat cu alte lucruri. Sunt din ședință în ședință. (…) Am de lucru mult, dar nu am timp să mă ocup de alegeri prezidențiale”, a spus Igor Dodon.

Abordând subiectul aflării fostului lider al PDM, Vladimir Plahotniuc, și extrădării acestuia, președintele a spus că este de dorit ca acesta să fie adus în Republica Moldova, în cătușe, până la alegerile prezidențiale.

Igor Dodon spune că deține informații, neconfirmate documental, că Plahotniuc se află pe teritoriul SUA.

„Eu sunt convins că imediat ce va exista o cerere, SUA vor fi gata să-l extrădeze. Acest lucru mi-l spune ambasadorul”, a declarat șeful statului.

Întrebat cât de curând Plahotniuc ar putea fi extrădat, Dodon a precizat că „cu cât mai repede, cu atât mai bine. De dorit (până la alegerile prezidențiale – n.r.)”.

„Cred că pentru orice conducător de țară, pentru orice om normal tragerea la răspundere a celor implicați în multiple scheme – miliarul furat, statul capturat și altele, acesta este un lucru de principiu”, a mai declarat Igor Dodon.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here