Chicu acuză, din nou, Guvernul Sandu de restanțe salariale, în timp ce Pușcuța vorbește de lipsa semnăturii electronice

Autor: , in Politic / 4 decembrie, 2019, 16:43

Prim-ministrul Ion Chicu acuză, din nou, fostul Guvern de întârzierea unor plăți salariale. În același timp, ministrul Finanțelor, Sergiu Pușcuța, spune că cei vizați vor fi nevoiți să mai aștepte câteva zile, întrucât unii șefi de instituții nu dispun de semnături electronice.

În debutul ședinței de astăzi a Guvernului, premierul a spus că în urma „unor carențe precedente avem restanțe la achitarea salariilor pentru luna octombrie”.

Conform acestuia, un număr de 1.525 de oameni din 64 de instituții nu au primit salariul pentru luna octombrie.

Dacă premierul acuză fostul Guvern de situația creată, noul ministru al Finanțelor a declarat că, unii șefi de instituții nu dispun de semnătura electronică și că oamenii vor primi în curând salariile.

Citește și: Sandu despre acuzațiile lui Chicu că unii angajați nu și-au primit salariile: „Îi ține pe oameni fără salarii ca să poată face acuzații false în adresa noastră”

„Nu toți șefii au semnături electronice. Finanțări sunt mai mult decât suficiente pentru asta. Mâine-poimâine salariile vor fi achitate”, a spus Sergiu Pușcuța.

Și în cadrul ședinței de săptămâna trecută Chicu acuza Guvenrul Sandu de restanțe salariale. În replică, fostul premier Maia Sandu susține că Executivul pe care l-a condus a identificat bani și a alocat suplimentar pentru plata salariilor peste 1 miliard de lei, bani pe care fostul ministru Chicu nu i-a prevăzut în bugetul pentru 2019.

Fostul premier declară că e parcursul mandatului său au fost adoptate 6 hotărâri de Guvern, în fiecare lună câte una, pentru repartizarea alocațiilor către bugetele administrației publice locale, astfel încât aceasta să poată plăti salariile, iar ultima hotărâre de Guvern de acest fel, prin care au fost repartizate circa 363 milioane lei, a fost adoptată pe 12 noiembrie.

„Mă întreb de ce Chicu nu a repartizat aceste resurse încă? Îi ține pe oameni fără salarii ca să poată face acuzații false în adresa noastră?”, întreba fostul prim-ministru.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X