Majoritatea parlamentară formată din fracțiunile PSRM și PDM evită subiectul aprovizionării Republicii Moldova cu gaze naturale după 1 ianuarie 2020. Cele două partide nu au vrut să susțină inițiativa Blocului ACUM privind audierea ministrului Economiei și al directorului Moldova Gaz, de la care vor să afle cum va fi aprovizionată cu gaze țara începând de anul viitor.

Vicepreședintele Parlamentului, deputatul Blocului ACUM, Alexandru Slusari, a solicitat includerea pe ordinea de zi a ședinței de astăzi a Parlamentului inițiativa privind audierea ministrului Economiei și al directorului Moldova Gaz pentru oferirea explicațiilor în privința aprovizionării Republicii Moldova cu gazele naturale după 1 ianuarie 2020.

Potrivit lui Slusari, în timp ce președintele Igor Dodon dă asigurări că țara va primi gaze rusești, indiferent de relațiile între Rusia și Ucraina, Guvernul a aprobat miercuri un proiect privind inițierea negocierilor cu Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) pentru obținerea unui credit de urgență în vederea procurării unor cantități de gaze naturale din Ucraina sau UE.

„Pe de o parte, președinte Igor Dodon asigură populația țării că indiferent de relațiile între Rusia și Ucraina pe subiectul tranzitului, Moldova va primi și după 1 ianuarie 2020 gaz de la Federația Rusă. Și numește trei modalități de furnizare. Pe de altă parte, Guvernul Dodon ieri subit a votat pentru inițierea negocierilor cu Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) pentru obținerea unui credit de urgență în vederea procurării unor cantități de gaze naturale din Ucraina sau UE. Păi unde este adevărul? De unde vine aceasta urgență, dacă până acum era totul ok în raport cu Federația Rusă ? Plus apare întrebare care ar fi condițiile acestui credit de urgență și care ar fi prețul gazului procurat iarnă”, a spus Alexandru Slusari.

Inițiativa nu a obținut numărul necesar de voturi pentru a fi inclusă pe ordinea de zi a ședinței Parlamentului.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

1 COMENTARIU

  1. Dodon si socialistii traiesc si se tin la putere datorita minciunelor iar societate tolereaza. Inghite macaroanele date de PSRM SI PDM!
    Moldova tara prostilor!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here