R. Moldova va primi două granturi în valoare totală de circa 12 milioane de dolari americani

Autor: , in Politic / 5 decembrie, 2019, 19:08

Statele Unite ale Americii vor oferi Republicii Moldova două granturi în valoare totală de circa 12 milioane de dolari, în cadrul a două acorduri semnate anterior de cele două state. Potrivit vicepremierului Serghei Pușcuța, banii vor fi oferiți sub formă de asistență tehnică.

Executivul a aprobat, la ședința din decembrie, suplimentarea valorii totale a Acordului de asistență privind obiectivul de dezvoltare între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Statelor Unite ale Americii pentru o guvernare democratică mai eficientă și mai responsabilă cu 6,6 milioane dolari SUA, atingând valoarea totală de 50,8 milioane dolari SUA.

Obiectivul principal al programului este asgurarea unei guvernări democratice, eficiente și responsabile în Republica Moldova, prin implicarea cetățenilor în procesul decizional al Guvernului, asigurarea unui sistem judecătoresc mai transparent și responsabil, și crearea condițiilor pentru autoritățile publice locale de implicare mai plenară în soluționarea nevoilor cetățenilor.

De asemenea, va fi suplimentată și valoarea totală a Acordului de asistență privind obiectivul de dezvoltare între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Statelor Unite ale Americii pentru creșterea comerțului și investițiilor în sectoarele cheie cu circa 5,4 milioane dolari SUA, atingând valoarea totală de 48,4 milioane dolari SUA. Obiectivul programului este sporirea competitivității, îmbunătățirea climatului de afaceri și cadrul de reglementare, pentru a crește accesul la finanțare, pentru a îmbunătăți competențele forței de muncă și a combate corupția.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X