Stop cadru: Greceanîi aruncă carențele din bugetul pentru 2020 pe spatele Guvernului Sandu

Autor: , in Politic / 5 decembrie, 2019, 17:41

Bugetul pentru anul 2020 este realizat de Guvernul Chicu, dar carențele din proiect sunt ale Guvernului Sandu. Cam așa explică speakerul Zinaida Greceanîi de ce au fost reduse cheltuielile pentru susținerea diasporei, cu aproximativ 1 milion de lei.

În cadrul dezbaterilor din Parlament privind bugetul de stat pentru anul 2020, deputatul Blocului ACUM, Liviu Vovc, a întrebat de ce au fost reduse cheltuielile pentru susținerea diasporei, de la 2,5 la 1,5 milioane de lei.

„Bugetul pentru susținerea diasporei a fost redus de la 2,5 la 1,5 milioane de lei. Din ce cauză este subestimată importanța diasporei?”, a întrebat deputatul.

Secretarul de stat Tatiana Ivanicichina nu a știtu însă să explice scăderea cu 1 milion de lei.

„Bugetul se formează la propunerea tuturor autorităților locale și centrale care sunt consultate în procesul de consultare și apoi incluse în buget. Dacă ne puneți acum întrebări despre sume de 1 sau 2 milioane de lei va fi destul de dificil pentru noi să răscolim la tot bugetul, care ați văzut ce volum are. Putem veni cu un răspuns pentru a doua lectură”, a spus Ivanicichina.

De partea cealaltă, Zinaida Greceanîi a sărit în apărarea Guvernului Chicu, menționând că unele propuneri au fost preluate din proiectul bugetului elaborat de Guvernul Sandu.

„Dacă îmi amintesc bine, unele aspecte au fost elaborate de precedentul Guvern și propunerile nu prea au fost modificate. Ei (noii oficiali – n.r.) au preluat propunerile”, a declarat Zinaida Greceanîi.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X