„Am verificat totul”. Stoianoglo, întrebat despre suspiciunile legate de averea noului său adjunct, Ruslan Popov

Autor: , in Social / 6 decembrie, 2019, 17:29

După ce Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) a decis numirea în funcție a trei adjuncți ai procurorului general, Alexandr Stoianoglo a fost întrebat de presă despre suspiciunile care planează asupra averii unuia dintre noii săi adjuncți – Ruslan Popov. Procurorul general a declarat că a verificat toate suspiciunile, însă acestea nu s-ar fi adeverit.

„Am înțeles că informația asta de multe ori a fost verificată și nu a fost confirmată. Înainte de a-i înainta candidatura, eu am verificat toate aceste suspiciuni și am decis totuși să-l propun pe domnul Popov la funcția respectivă, reieșind din calitățile profesionale, reieșind din experiența de muncă, din viziunile lui în privința viitorului Procuraturii Generale”, a spus Alexandr Stoianoglo.

Precizăm că, potrivit portalului anticoruptie.md, Ruslan Popov și-ar fi tăinuit, timp de șapte ani, averea de milioane. În 2013, Popov a fost șef interimar la Procuratura Anticorupție. El însă a fost suspendat pentru scurt timp din funcţia respectivă, după ce a fost pornit pe numele său un dosar penal pentru că nu a declarat, timp de aproape șapte ani, o casă de milioane din Mileştii Mici. Aceeași sursă a scris că Popov a reuşit să scape de pedeapsa penală şi, în octombrie 2014, a fost numit adjunct al şefului Procuraturii Ciocana, iar în 2016 – şef al instituţiei respective.

Citește și: Averea și interesele noilor adjuncți ai lui Stoianoglo. Unul a fost adjunctul lui Harunjen, altul și-ar fi tănuit averea de milioane

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X