CSP a numit adjuncții procurorului general. Despre cine este vorba

Autor: , in Social / 6 decembrie, 2019, 12:29

Mircea Roșioru, Ruslan Popov și Iurie Perevoznic sunt cei trei adjuncți ai procurorului general Alexandr Stoianoglo. Decizia a fost luată vineri la ședința Consiliului Superior al Procurorilor (CSP). Hotărârea CSP urmează a fi transmisă procurorului general.

Cine sunt noii adjuncți ai lui Alexandr Stoianoglo

Mircea Roșioru este adjunct al procurorului general al Republicii Moldova din martie 2017, atunci când în fruntea Procuraturii Generale se afla Eduard Harunjen. În perioada august 2016-martie 2017, Roșioru a fost procuror-şef interimar al Direcţiei judiciare a Procuraturii Generale. În ianuarie 2014, acesta a fost ales preşedinte al Consiliului Superior al Procurorilor, pentru un mandat de 4 ani. Anterior, în perioada septembrie 2010-iulie 2016, Mircea Roșioru a fost procuror și şef al Direcţiei judiciare a Procuraturii Generale.

Ruslan Popov a fost numit, în septembrie 2018, șef interimar al Secției avizare și propuneri de legiferare a Procuraturii Generale.

Potrivit anticoruptie.md, Ruslan Popov este cumătru cu Valeriu Gurbulea, procuror general în perioada guvernării comuniste. El a condus în 2009 Direcţia control al urmăririi penale şi asistenţă metodică din cadrul Procuraturii Generale.

După demisia lui Gurbulea, în 2010, Ruslan Popov a fost retrogradat, fiind numit procuror de rând în sectorul Ciocana al capitalei. În 2013, Popov a fost promovat, fiind numit şef interimar al Procuraturii Anticorupţie. El a fost suspendat pentru scurt timp din funcţia respectivă, după ce a fost pornit pe numele său un dosar penal pentru că nu a declarat, timp de aproape șapte ani, casa de milioane din Mileştii Mici.

Popov a reuşit să scape de pedeapsa penală şi, în octombrie 2014, a fost numit adjunct al şefului Procuraturii Ciocana, iar în 2016 – şef al instituţiei respective. Până la 19 decembrie 2017, a fost timp de patru ani membru al Consiliului Superior al Procurorilor. În octombrie 2017, a fost desemnat membru al Grupului de monitorizare a Strategiei Naţionale de Integritate pentru 2017–2020.

Ruslan Popov a fost surprins printre procurorii care la 22 mai 2018 au venit acasă la Eduard Harunjen ca să îl felicite cu ocazia zilei de naștere.

Iurie Perevoznic este avocat, a fost procuror și şef-adjunct al secţiei investigaţii financiar-economice şi protecţia drepturilor omului a Procuraturii Generale, dar și şef-interimar al secţiei minori şi drepturile omului din cadrul Procuraturii Generale.

Potrivit declarației sale de avere și interese personale, în 2018 acesta a fost inspector judiciar în cadrul Consiliului Superior al Magistraturii.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X