Dodon, întrebat dacă-l va acționa în judecată pe Năstase: „Poporul o să-l judece” (VIDEO)

Autor: , in Actualitate / Politic / 6 decembrie, 2019, 19:11

Șeful statului Igor Dodon spune că nu îl va acționa în judecată pe liderul Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, pentru declarațiile denigratoare la adresa sa. Dodon susține că Năstase a fost deja judecat de oameni, exemplificând rezultatele alegerilor locale din Chișinău.

„Este vorba de prea multă onoare, ca să-l dau în judecată. A spus foarte multe lucruri urâte la adresa mea. Nu trebuie să-l dau eu în judecată. Poporul trebuie să-l judece. Și am văzut că poporul judecă destul de bine. Ați văzut rezultatele alegerilor din municipiul Chișinău”, a spus Dodon.

Președintele susține că obișnuiește să apeleze la instanța de judecată atunci când se exagerează prea mult. „În cazul acesta o să-l judece poporul și deja îl judecă”, a adăugat Igor Dodon.

În schimb, liderul Platformei DA a anunțat că îl va acționa în judecată pe președinte, după ce acesta l-a acuzat că ar fi preluat unele scheme de-ale lui Vladimir Plahotniuc, atâta timp cât s-a aflat în fruntea MAI.

Citește și: Năstase anunță că-l va acționa în judecată pe Dodon; Președintele l-a acuzat că ar fi preluat schemele lui Plahotniuc

Dodon a declarat luni, în cadrul unei emisiuni de la TV 8, că Năstase ar fi încercat să preia unele scheme de contrabandă implementate de vechiul regim și că ar exista inclusiv imagini video care ar proba acest lucru.

„I-am spus despre asta personal Maiei Sandu că sunt probleme, că sunt semnale ce se întâmplă la MAI, în contrabandă. I-am transmis să fie atentă. Știu despre asta și ambasadorii. Nu eu i-am informat. Năstase este cea mai mare dezamăgire a partenerilor noștri din Vest. Ei au înțeles când a ajuns la putere și și-a arătat adevărata fața”, a declarat Igor Dodon.

În replică, Andrei Năstase l-a acuzat pe Dodon de „falsuri și minciuni de sorginte kgb-istă”.

„Manipularea prin minciună și subterfugii penibile nu mai pot fi tolerate, așa cum au fost tolerate până acum. Fake news-urile, minciunile și atacurile la persoană nu mai pot rămâne în afara consecințelor legale.

De aceea, așa cum am avertizat public anterior că vor fi dați în judecată toți, dar absolut toți cei care vor mai lansa vreodată falsuri și calomnii la adresa mea și a colegilor mei, îl voi acționa în judecată și pe numitul Dodon Igor, al cărui ADN politic e plin de minciună și trădare”, a răspuns Andrei Năstase.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X