O femeie din raionul Cantemir și-a pierdut viața, în urma unui incendiu

Autor: , in Social / 6 decembrie, 2019, 17:12

O femeie în vârstă de 88 de ani și-a pierdut viața în urma unui incendiu în localitatea Tartaul, raionul Cantemir.

Cazul s-a produs în dimineața zilei de astăzi, într-o casă bătrânească. În urma arderii au fost afectate bunurile materiale din interior și lingeria de pat, iar încăperea a fost inundată cu fum dens.

Cadavrul proprietarii care se presupune că s-ar fi intoxicat cu monoxid de carbon emanat de la soba defectă a fost depistat de feciorul acesteia, care ulterior a alertat serviciile de urgență.

Potrivit datelor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, incendiul s-a stins, fără a fi observat de oamenii din preajmă.

Cercetările prealabile arată că cel mai probabil incendiul a izbucnit din cauza nerespectării regulilor de apărare împotriva incendiilor la exploatarea sobei de încălzit.

Circumstanțele și cauza incendiului urmează a fi stabilite ulterior.

În acest context, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență atenționează cetățenii să respecte cu strictețe normele antiincendiare pentru a evita producerea tragediilor, în special la utilizarea surselor de încălzire și exploatarea canalelor de evacuare a fumului. În caz de defecțiune a acestora este indicată reparația urgentă și folosirea acestora doar după verificarea prealabilă.

Conform datelor IGSU, de la începutul anului 2019 în Republica Moldova au avut loc 1521 de incendii în care și-au pierdut viața 105 persoane.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X