sursa foto: AP

Peste 3.000 de pasageri Uber au raportat agresiuni sexuale în 2018, a dezvăluit compania în primul său raport de securitate vineri. Nouă pasageri au fost uciși, iar 58 au decedat în accidente, se arată în raport, conform the guardian.

Aceste incidente, care includ 229 de violuri, reprezintă doar o parte din cele 1,3 miliarde de călătorii pe care le-a realizat Uber în SUA în ultimul an, și sunt raportate într-o perioadă în care compania este din ce în ce mai controlată privind condițiile de siguranță ale lucrătorilor și ale pasagerilor.

„Numerele sunt devastatoare și greu de digerat”, a declarat pentru New York Times Tony West, directorul legal al companiei Uber. „Acestea indică faptul că Uber este o reflecție a societății pe care o servește”.

În 2017, compania a declarat 2.936 de agresiuni sexuale raportate în timpul călătoriilor. Compania Uber se bazează pe rapoartele șoferilor și ale pasagerilor, ceea ce înseamnă că numerele reale ar putea fi mult mai mari. Agresiunile sexuale de obicei nu sunt raportate.

Compania a mai remarcat că atât șoferii cât și pasagerii au fost atacați și că unele agresiuni s-au întâmplat între pasageri.

„Bănuiesc că multe persoane vor fi surprinse de cât de rare sunt aceste incidente; alții vor zice că oricum se întâmplă prea des”, a declarat directorul executiv al companiei Uber. „Unii oameni vor aprecia cât de mult am făcut pentru siguranța pasagerilor și a șoferilor deolaltă; alții vor spune că mai avem mult de lucru. Consider că toți au dreptate”.

Raportul companiei Uber s-a concentrat strict pe SUA și nu pe celelalte 65 de țări în care Uber operează, inclusiv India, unde un șofer a fost dat în judecată în 2017 pentru că ar fi violat un pasager.

Compania a început să examineze problema agresiunii sexuale la sfârșitul anului 2017 și a colaborat cu organizații precum Centrul Național de Resurse pentru Violență Sexuală pentru a îmbunătăți procesul de raportare a violenței sexuale și a altor probleme de siguranță. Compania la fel și-a mărit echipa de siguranță, ajungând la 300 de angajați, potrivit New York Times, și urmează să colaboreze cu organizația non-profit Rape, Abuse și Incest National Network.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here