Procuratura Generală se autosesizează în cazul acuzațiilor în care este vizat șeful PA, Viorel Morari (VIDEO)

Autor: , in Populare / Social / Uncategorized / 6 decembrie, 2019, 17:57

Procuratura Generală (PG) se autosesizează în privința acuzațiilor lansate în spațiul public în care este vizat șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari. „Vom verifica informațiile apărute în presă”, a declarat vineri procurorul general, Alexandr Stoianoglo, întrebat de jurnaliști dacă va lua atitudine față de informațiile anonime apărute în spațiul public despre presupuse ilegalități la care participă Viorel Morari.

„Nu am primit informația asta oficial, dar totuși dimineața am văzut și ne autosesizăm pe acest caz. Vom verifica informațiile apărute în presă”, a spus Stoianoglo, menționând că se va merge pe procedura legală stabilită în astfel de cazuri.

Noul procuror general nu exclude niciun scenariu legat de continuitatea lui Viorel Morari în funcția de șef al Procuraturii Anticorupție.

„Începem controlul, verificam și vom vedea. Orice persoană care a încălcat legea, inclusiv un procuror, trebuie trasă la răspundere. Asta se referă și la persoana mea. Nu sunt oameni cu imunitate în acest sens”, a mai spus Alexandr Stoianoglo.

Amintim că în ultimele zile pe internet și chiar în presă au apărut mai multe informații anonime despre presupuse abuzuri de putere și acțiuni de îmbogățire ilicită a lui Viorel Morari. Totodată, au fost publicate și conversații în care șeful Procuraturii Anticorupție dădea indicații altor procurori privind cercetarea penală a unor judecători de la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana. Cei din urmă au publicat o scrisoare în care denunță practici de intimidare din partea procurorilor. La scurt timp, Procuratura Anticorupție a venit cu o reacție în care spune că judecătorii de la Ciocana se victimizează, astfel încercând să acopere o serie de ilegalități pe care le-au comis.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X