Oligarh ucrainean susţinător al lui Donald Trump, arestat în Germania

Autor: , in Externe / 7 decembrie, 2019, 13:25

Oligarhul ucrainean Oleksandr Onișcenko, un susţinător al preşedintelui american Donald Trump care afirmă că deţine informaţii compromiţătoare despre Joseph Biden, candidat în cursa prezidenţială din SUA, a fost arestat preventiv în Germania, afirmă surse citate de presa germană, informează Mediafax.

Olexandr Onișcenko, în vârstă de 50 de ani, a fost arestat preventiv în localitatea germană Achim, situată în landul Saxonia Inferioară, afirmă surse citate de site-ul T-Online.de.

Fostul politician ucrainean era dat în urmărire de trei ani de autorităţile ucrainene, pentru presupuse acte de corupţie. Parchetul din oraşul german Oldenburg a confirmat „arestarea unui cetăţean ucrainean”.

Onișcenko este un susţinător al preşedintelui SUA, Donald Trump, iar recent declarase că deţine informaţii compromiţătoare despre fostul vicepreşedinte american Joseph Biden şi despre compania energetică ucraineană Burisma, din conducerea căreia a făcut parte fiul acestuia Hunter Biden. În trecut, Onișcenko s-a întâlnit cu Donald Trump la reşedinţa acestuia din Mar-a-Lago, statul Florida.

Camera Reprezentanţilor din SUA a anunţat joi că va elabora articolele pentru inculparea preşedintelui Donald Trump în cadrul procedurii parlamentare pentru eventuala demitere.

Camera Reprezentanţilor, aflată sub controlul opoziţiei democrate, a lansat o investigaţie parlamentară care ar putea conduce la iniţierea procedurii demiterii președintelui Donald Trump, suspectat că ar fi cerut Ucrainei anchetarea fostului vicepreşedinte Joseph Biden, favorit pentru a deveni candidatul Partidului Democrat la funcţia de preşedinte al SUA, şi a fiului acestuia, Hunter Biden. Ca reacţie, Comisia pentru Afaceri Juridice din Senatul SUA, în care republicanii deţin majoritatea, a anunţat lansarea unei anchete privind presupuse acte de corupţie în Ucraina.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X