Procuratura, sesizată și de Chirtoacă privind banii acceptați de Ion Ceban de la „prieteni” pentru reparația biroului său (DOC)

Autor: , in Actualitate / Politic / 7 decembrie, 2019, 10:32

Vicepreședinta fracțiunii Platforma Demnitate și Adevăr din Consiliul Municipal Chișinău, Aliona Doroș, a sesizat Procuratura Generală și Procuratura Anticorupție pe cazul acțiunilor primarului general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, cu privire la acceptarea de către el a banilor de la așa numiții prieteni în scopul reparației biroului său și acoperirea cheltuielilor de deplasări.

Consiliera este de părere că aceste plăți trebuiau să fie făcute publice.

Update 9 decembrie. Astăzi liderul Partidului Liberal (PL), Dorin Chirtoacă, a transmis o sesizare Procuraturii Generale și Procuraturii Anticorupție pe același subiect.

„Având în vedere că edificiul Primăriei municipiului Chișinău este un patrimoniu public și ocrotit de stat, de asemenea primăria este o instituție publică, activitatea căreia se bazează pe transparență și legalitate, aceste tranzacții, plăți și numele agenților economici obligator ar fi să fie făcute publice”, susține Aliona Doroș.

În cazul în care primarul evită să facă publice plățile, Doroș este de părere că acestea pot fi considerate drept mită.

„Primarul general, fiind o persoană cu funcție publică, este obligat prin lege să declare plățile date. În caz contrar, toate aceste transferuri și achitări pot fi considerate ca mită pentru anumite servicii sau tranzacții dubioase, care ar putea urma”, mai spune Aliona Doroș.

Amintim că, edilul Ion Ceban a refuzat să spună cine îi repară biroul de la Primărie, menționând că sunt „niște prieteni” care au solicitat anonimatul. Mai mult, primarul a mai spus că nu știe care este costul lucrărilor și că acești prieteni nu cer nimic în schimbul serviciilor prestate.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X