captură privesc.eu

Liderul Partidului Liberal sugerează primarului Capitalei, dar și Parlamentului și Guvernului să intervină pentru a rezolva problema maidanezilor, cea a parcărilor neregulamentare din Chișinău, dar și introducerea benzii de circulație pentru transportul public din oraș. „Lăsați caruselul și lumințele. Aceste legi trebuie votate de urgență. Având majoritate în Parlament, dacă nu votează aceste legi până la anul nou, își bat joc de cetățeni”, a declarat Dorin Chirtoacă.

„Trebuie votate niște legi în Parlament pentru ca orașul să poată respira, și anume ridicarea mașinilor parcate neregulamentar. Guvernul și Parlamentul trebuie să modifice Regulamentul Circulației Rutiere (RCR). Sau cel puțin Guvernul, acolo unde este regulamentul. La fel – bandă specială pentru transportul public”, a îndemnat fostul primar general.

„În al treilea rând – o lege cu privire la maidanezi. E nevoie de o lege care să pedepsească abandonul și să oblige înlăturarea acestora de la parcări, construcții etc. Să fie duși în aziluri, în altă parte. Iarna e pericolul mult mai mare, o știm din experiența anilor precedenți. Mâncare e mai puțină, ei sunt agresivi. După aceea, să se țină evidența pentru fiecare persoană care are câine și pedepsirea celor care îi abandonează”, a mai spus Chirtoacă.

Totodată, președintele PL spune că liberalii vor insista pentru ca în bugetul municipal pentru anul viitor să fie alocați bani pentru achiziționarea de noi utilaje pentru intervențiile de iarnă.

„Unde este bugetul municipiului, în general? E 9 decembrie. Niciul proiect n-a văzut nimeni. El deja trebuia votat în prima lectură. Asta e iresponsabilitate”, a adăugat liberalul.

Citește și: Cât de pregătită de iarnă este Primăria Chișinău? Noutatea din acest an (VIDEO)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here