Alaiba, către Chicu: „Vă vom hărțui până vă vom da jos”

Autor: , in Politic / 9 decembrie, 2019, 17:05

Deputatul Blocului ACUM Fracțiunea PAS, Dumitru Alaiba, îi recomandă prim-ministrului Ion Chicu să își prezinte demisia. Recomandarea acestuia vine în contextul în care Chicu a acuzat Guvernul Maiei Sandu că nu a pregătit țara de sezonul rece al anului.

„Prim ministrul aflat la telecomanda lui Dodon s-a supărat și iese la atac, cu postări dictate din clădirea președinției. Încă nu o fi ieșit din postura de consilier prezidențial. Domnule Chicu, orice eșec al guvernării nu va fi al Maiei Sandu. Va fi al domnului Dodon”, a reacționat Alaiba.

Parlamentarul exemplifică că, dacă Guvernul Chicu nu va primi bani din partea UE este pentru că „nu face reforme” și se axează doar „pe vorbe”, iar dificultățile pe care le are acest Executiv în discuțiile cu Ucraina și România sunt din cauza președintelui Igor Dodon.

Citește și: Criza energetică: Chicu reacționează cu critici dure la adresa lui Sandu și Năstase

„Nu veți primi banii de la UE nu pentru că Maia Sandu a cerut. Pentru că nu faceți reforme. Doar vorbe. Pentru că europenii nu sunt impresionați de „mici reforme”, fie ele în justiție sau în orice altă parte. Noi facem reforme structurale, de durată. Voi faceți „mici reforme”. Pentru că așa sunteți, așa gândiți. Aveți dificultăți în discuțiile cu Ucraina nu din cauza Maiei Sandu. Din cauza că Domnul Dodon nu a reușit să construiască o relație de bună vecinătate cu Ucraina de ani de zile, iar domnul Gaiciuc este doar o extensie a acestei probleme. Demiteți-l. Nu veți avea ajutor din România nu pentru că noi ne-am înțeles, ci tot din cauza voastră. Domnul Dodon a ofensat România de oricâte ori a putut pe durata carierei sale politice”, susține Alaiba.

În context, deputatul îi recomandă prim-ministrului Ion Chicu să își prezinte demisia.

Citește și: Maia Sandu cere prezența „de urgență” a ministrului Economiei în Parlament: „Există riscul să înghețăm în ianuarie”

„Veți eșua nu din cauza noastră. Din cauza lipsei de viziune de care dați dovadă. Și veți căuta vinovatul în Maia Sandu, pe când vinovatul este cel din clădirea președinției. Încetați să ne pierdeți timpul. Nu vă duce capul – mergeți în demisie. Cum am promis, vă vom urmări fiecare mișcare, vă vom hărțui până vă vom da jos. Pentru că faceți rău acestei țări menținând-o în stagnare. Sunteți un guvern slab care scrie sub dictarea lui Dodon. Acceptați-vă rolul cum v-ați acceptat soarta”, se arată în mesajul deputatului.

„Deja am înțeles. De toate relele din acest an preelectoral veți încerca să ne învinuiți noi. Previzibil. Primitiv. Neprofesionist. Slab. Nu așa acționează un guvern și un prim ministru puternic. Exact așa dați vina pe noi când șeful vă era Plahotniuc. Nu a ajutat. Reinventați-vă”, se mai arată în mesajul lui Dumitru Alaiba.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X