Criza energetică: Chicu reacționează cu critici dure la adresa lui Sandu și Năstase

Autor: , in Politic / Populare / 9 decembrie, 2019, 16:06

Premierul Ion Chicu a reacționat cu critici dure la adresa Maiei Sandu și a lui Andrei Năstase, care, la rândul lor, îl criticaseră pe șeful Executivului în legătura cu o criză a gazelor care se prefigurează după 1 ianuarie.

Într-o postare pe Facebook, Chicu i-a numit pe cei doi, „îngrijorații si potenții, care toată vara s-au ocupat de preluarea schemelor, reparații costisitoare din bugetul public a curtii blocului unde traiesc, dar și alte isprăvi de genul acesta – în loc să pregătească țara de sezonul rece, caută disperat să „greiereze” ceva, numai sa nu-i uite lumea…”

„Am informație, că potenta doamnă, în afară de adresările disperate către partenerii de dezvoltare de a stopa colaborarea cu Republica Moldova (până nu redevine ea premier/președinte/procuror si mamă a națiunii), mai dă târcoale și prin alte părți, pentru a zădărnici eforturile guvernului de a soluționa problemele energetice, inclusiv aprovizionarea cu gaze. E în stilul ei, dar haideti s-o vorbim doar de bine, că dacă deloc – se supără. Vrea atenție, dar nu avem timp – trebuie să curățim mizeria pe care a lăsat-o în administrația publică centrală. Abia vineri am reușit să-i corectăm isprava cu reținerile de salarii…”, se arată în reacția lui Ion Chicu.

În final, premierul a chemat „cetățenii la calm” și le-a transmis „să nu să se lase manipulați de oameni care au un singur scop. Regretabil scop”.

Fostul premier Maia Sandu și fostul vicepremier Andrei Năstase au criticat, luni, Guvernul Chicu, acuzându-l de ineficiență în asigurarea Republicii Moldova cu gaze naturale și după 1 ianuarie, data la care expiră contractul de tranzit între Rusia și Ucraina.

Cei doi susțin că din 2020 Moldova riscă să rămână fără căldură și energie electrică, pentru că noua guvernare nu a identificat soluții de alternativă.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X