Cum încearcă locuitorii unui sat din Rusia, terorizaţi de urşii polari, să scape de animalele înfometate. Măsura, aspru criticată (VIDEO)

Autor: , in Externe / 9 decembrie, 2019, 19:08

Filmări apărute în mediul online arată oameni înarmaţi doar cu pistoale de semnalizare, în timp ce încearcă să alunge peste 60 de urşi polari care au invadat un oraş din Rusia, scrie Daily Mail, citat de Mediafax.

Imaginile spectaculoase arată trei bărbaţi însoţiţi de un altul care foloseşte un pistol de semnalizare pentru a alunga un grup de opt urşi, în apropiere de satul Ryrkaypiy, în estul Rusiei. Oamenii sunt îngrijoraţi că urşii ar încerca să îi mănânce pe locuitorii satului.

Cel puţin 63 de urşi au luat cu asalt satul pentru a se hrăni cu leşurile de foci, după ce vremea temperată a împiedicat gheaţa să se topească, astfel încât focile nu au mai putut să vâneze peşti.

Vânătorii au intensificat eforturile de alungare a urşilor, dar decizia lor a fost aspru criticată, informează Daily Mail.

Un expert a avertizat că animalele se vor obişnui rapid cu semnalele luminoase şi nu vor pleca, relatează The Siberian Times.

Oamenii insistă că demersul este necesar pentru a-i proteja pe locuitorii satului, din regiunea Chukotka, de prădătorii înfometaţi care ar putea „răni sau chiar mânca oameni”.

Unele dintre cele 63 de animale au încercat deja să intre în zonele rezidenţiale ale satului arctic, au afirmat localnicii.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X