Maia Sandu cere prezența „de urgență” a ministrului Economiei în Parlament: „Există riscul să înghețăm în ianuarie”

Autor: , in Politic / Populare / 9 decembrie, 2019, 10:56

Fostul premier Maia Sandu acuză că „impotența guvernului lui Dodon ne poate lăsa fără căldură și energie electrică pe timp de iarnă”.

Într-o postare pe Facebook, Sandu semnalează că „au mai rămas doar 3 săptămâni până la sfârșitul anului, și, în lipsa unui acord între Ucraina și Federația Rusă pe tranzitul gazelor naturale, există riscul să înghețăm în ianuarie”.

„Noi am identificat două soluții de alternativă: livrarea gazelor în regim revers pe ruta Transbalcanică și procurarea prin Naftogaz, pe la nordul țării. Chiar pe 12 noiembrie, ziua când PD și PSRM au demis în mod cinic guvernul, noi urma să finalizăm discuțiile cu operatorii din România, Ucraina și Bulgaria. După plecarea noastră de la guvernare, discuțiile cu România și Ucraina s-au blocat. Politica externă dezastruoasă a guvernării lui Dodon (care a adus ofense și Bucureștiului, și Kievului) pune în pericol securitatea energetică a țării”, menționează Maia Sandu.

Ea le solicită colegilor săi din Parlament „să-l cheme urgent la raport pe ministrul economiei și infrastructurii pentru a clarifica când vor fi convenite toate detaliile tehnice cu operatorii de gaze naturale din România și Ucraina”.

Săptămâna trecut și fostul ministru al Economiei, Vadim Brînzan, avertiza că „există un mare risc ca Moldova să rămână fără gaze de la 1 ianuarie”.

Șansele ca tranzitul de gaze prin Ucraina să continue și de la 1 ianuarie vor fi decise azi, în condițiile în care Vladimir Putin și Volodimir Zelenski vor avea o întrevedere la Paris, în Formatul Normandia.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


  • Sa dea Domnul sa ramiina fara Gaze Moldova. Demult are nevoie de un asa dus, soc rece. Poate dupa asta se vor trezi moldovenii si vor gindi si cu capu la alte solutii alternative!!!

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X