Mihai Popșoi demisionează din funcția de președinte al Comisiei de anchetă privind tentativa de puci

Autor: , in Actualitate / Politic / 9 decembrie, 2019, 16:27

Deputatul Blocului ACUM Fracțiunea PAS, Mihai Popșoi, a demisionat din funcția de președinte al Comisiei de anchetă pentru elucidarea circumstanțelor de fapt și de drept privind tentativa de puci anticonstituțional întreprinsă de Partidul Democrat din Moldova (PDM) prin intermediul Curții Constituționale (CC) și al Procuraturii Generale. Demisia survine după ce foștii judecători ai CC au refuzat să se prezinte la audieri.

Popșoi susține că a decis să demisioneze din acestă funcție întrucât, recent, în Parlament a fost formată o nouă majoritate parlamentară, astfel încât actorii principali ai tentativei de puci anticonstituțional au prins la curaj și au refuzat să se prezinte la audieri.

„Astăzi am depus o cerere prin care am informat conducerea Parlamentului despre faptul că mi-am depus demisia din funcția de președinte al Comisiei de anchetă pentru elucidarea circumstanțelor de fapt și de drept privind tentativa de puci anticonstituțional întreprinsă de Partidul Democrat din Moldova prin intermediul Curții Constituționale și al Procuraturii Generale. Am luat această decizie în legătură cu faptul că recent s-a format o nouă majoritate parlamentară, iar actorii principali (ex-judecătorii Curții Constituționale) ai tentativei de Puci Anticonstituțional au prins la curaj și au refuzat să se prezinte la audieri, lucru care împiedică aflarea adevărului cu privire la evenimentele din iunie curent”, a anunțat Popșoi.

Citește și: Cum și-au motivat foștii judecători ai CC absența de la audierile Comisia de anchetă a puciului din 7-14 iunie. Popșoi: E o sfidare

Deputatul declară că a constatat că „exponenții celor care au întreprins acțiuni de destabilizare a ordinii constituționale și au încălcat principiile unui stat de drept se află acum la guvernare și cu siguranță vor întreprinde toate măsurile pentru a tergiversa aflarea adevărului”.

Totuși, Popșoi își exprimă speranța să nu „asistăm la un teatru al absurdului în care viitorul președinte al Comisiei de anchetă să fie din fracțiunea parlamentară a PDM”.

„Îi încurajez pe membrii comisiei deputații Vasile Bolea și Grigore Novac să ducă la bun sfârșit ancheta începută de Vladimir Țurcan – primul președinte al Comisiei de anchetă”, a adăugat Popșoi.

De asemenea, deputatul a anunțat că, după prezentarea raportului de către viitorul președinte al comisiei, va prezenta în cadrul unei conferințe de presă un raport de alternativă al Comisiei de anchetă.

„Voi prezenta toate informațiile de care dispun pentru ca cetățenii să cunoască adevărul despre acea săptămâna de foc prin care am trecut cu toții între 7-14 iunie 2019”, a mai spus Mihai Popșoi.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X