Șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, va fi delegat la Procuratura Generală timp de o lună, potrivit purtătorului de cuvânt al Procuraturii Generale, Emil Gaitur.

Conform sursei, începând de marți, 10 decembrie, Morari va fi delegat la Procuratură timp de o lună.

În ceea ce privește procurorul-șef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), Dorin Compan, i se va sista delegarea, revenind în funcția sa de procuror în Procuratura Anticorupție.

Gaitur a declarat pentru Cotidianul.md că procurorul general Alexandr Stoianoglo va decide pe parcursul zilei de astăzi asupra persoanelor care vor asigura interimatul Procuraturii Anticorupție și PCCOCS.

Stoianoglo a semnat o dispoziție prin care s-a dispus efectuarea de către două grupuri de procurori special desemnați a unui control complex al activității procuraturilor specializate din cadrul Procuraturii Anticorupție și Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale.

Conform dispoziției, obiectivele controalelor constau în verificarea și evaluarea activității acestor două unități specializate ale Procuraturii pe toate dimensiunile de competență, conform unor indicatori concreți, menționați în Dispoziții pentru perioada 2016 – prezent.

Citește și: Procuratura Generală se autosesizează în cazul acuzațiilor în care este vizat șeful PA, Viorel Morari (VIDEO)

De menționat că, la 6 decembrie Procuratura Generală anunța că s-a autosesizat în privința acuzațiilor lansate în spațiul public în care este vizat șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari.

„Vom verifica informațiile apărute în presă”, a declarat vineri procurorul general, Alexandr Stoianoglo, întrebat de jurnaliști dacă va lua atitudine față de informațiile anonime apărute în spațiul public despre presupuse ilegalități la care participă Viorel Morari.

Noul procuror general nu a exclus niciun scenariu legat de continuitatea lui Morari în funcția de șef al Procuraturii Anticorupție.

„Începem controlul, verificam și vom vedea. Orice persoană care a încălcat legea, inclusiv un procuror, trebuie trasă la răspundere. Asta se referă și la persoana mea. Nu sunt oameni cu imunitate în acest sens”, a mai spus Alexandr Stoianoglo.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here