(DOC/EXCLUSIV) Stoianoglo „sau nu a citit sau minte”? Lista beneficiarilor finali ai fraudei bancare, despre care procurorul general spune că nu există

Autor: , in Politic / Populare / 10 decembrie, 2019, 16:34

Noul procuror general, Alexandr Stoianoglo, susține că nu există o „listă a beneficiarilor finali” ai jafului din sistemul bancar în raportul Kroll 2, în contradicție cu ce dezvăluia președintele comisiei parlamentare de anchetă privind frauda bancară, Alexandru Slusari. Cotidianul a obținut file din raportul Kroll 2, care îl contrazic PE noul șef al Procuraturii.

Stoianoglo a declarat marți că nu „până acum noi nu avem numele beneficiarilor finali” ai jafului, dar că el a găsit „oameni suplimentari” pentru a activiza investigația.

„Mai devreme am văzut din presă că avem rapoartele Kroll I și Kroll II, astfel am crezut că în aceste documente sunt date precise. Însă, după ședința CSS am înțeles că, de fapt, nu este nimic despre numele beneficiarilor furtului miliardului”, a declarat Stoianoglo într-o intervenție pentru Unimedia.

Întrebat ce este cu acele liste publicate, în care apar nume cunoscute, precum Vladimir Filat, Vladimir Plahotniuc sau Ilan Shor si companii controlate de aceștia, Stoianoglo a spus: „Au fost liste publicate, niște companii din străinătate”.

Totuși, la 20 septembrie, președintele Comisiei de anchetă privind jaful din sistemul bancar, în frunte cu vicepreședintele Parlamentului Alexandru Slusari, dezvăluia că i-a fost pus la dispoziție raportul Kroll 2, iar acolo apărea numele lui Vladimir Plahotniuc drept principal beneficiar al jafului.

Citește și: (VIDEO) A fost prezentată lista beneficiarilor furtului miliardului: Plahotniuc, principalul beneficiar

În document erau menționate și numele unor companii cunoscute, precum „Prime Management, OTIV Prime, Prime TV, Finpar Invest sau Gemenii, care de asemenea în aparțineau lui Plahotniuc.

Totodată, printre beneficiarii menționați de Slusari se mai numărau Vlad Filat și Ilan Shor.

Reacția lui Slusari

L-am contactat pe Alexandru Slusari pentru a comenta cele declarate de Stoianoglo, iar acesta s-a arătat surprins de declarațiile noului procuror general.

„Raportul conține nume concrete. Divizate pe grupări. Cu indicarea persoanelor din fiecare grupare. El sau nu a citit acest raport sau minte. Dacă a spus așa este grav. Chiar dacă sunt numite companii, oare nu este clar cine le controlează?”, ne-a spus Alexandru Slusari.

Cotidianul a obținut mai multe file din raportul Kroll 2, în care apar nume cunoscute, de la Vladimir Plahotniuc și Vlad Filat până la Olga Bondarciuc, cunoscută și ca „notarul lui Plahotniuc”. I-am prezentat aceste file lui Alexandru Slusari, care ne-a confirmat autenticitatea lor.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X