Viorel Morari

Șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, este hotărât să nu-i primească pe cei care urmează să efectueze controlul dispus de procurorul general în cadrul Procuraturii Anticorupție, după ce Alexandr Stoianoglo l-a suspendat și a dispus un control în instituție. 

Morari, a contestat în instanța de judecată ordinul noului procuror general, Alexandr Stoianoglo, prin care a dispus delegarea sa într-o funcție la Procuratura Generală, pentru o lună, timp în care 21 de procurori vor verifica activitatea Procuraturii Anticorupție.

Morari a declarat, în cadrul unui interviu pentru DW Moldova, că a contestat atât ordinul de delegare al procurorului genral, cât și Dispoziția cu privire la efectuarea controlului activității Procuraturii Anticorupție (din 2016 până în prezent).

„De aceea mâine (azi, n.a.), cei care vor veni să efectueze controlul nu vor putea intra în Procuratura Anticorupție. Nu-i primesc și o să facă cale întoarsă. Poate e stupid, poate că procurorul general nu e obișnuit cu astfel de atitudine, dar așa prevede legea. Le place lor asta, ori nu. Legea e obligatorie pentru toți, inclusiv pentru procurorul general”, a menționat Morari pentru sursa citată.

„Eu sunt procuror-șef numit pentru un mandat de 5 ani, fapt reglementat de Art. 25 din Legea cu privire la Procuratură. În acești 5 ani eu sunt inamovibil. Nu poate să vină cineva să mă scoată din funcție atunci când vrea. Dacă instanța nu decide cumva respingerea solicitării de suspendare (delegare – n.n.) și nu emite oficial o încheiere în acest sens – eu nu-i primesc pe cei 21 de procurori trimiși să efectueze controlul”, a reiterat Morari.

El a precizat că aceștia deja au venit luni, 9 decembrie, la Procuratura Anticorupție.

Șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, a fost suspendat din funcție în legătură cu efectuarea unui control special, efectuat prin dispoziția procurorului general, Alexandr Stoianoglo.

Stoianoglo a semnat o dispoziție prin care s-a dispus efectuarea de către două grupuri de procurori special desemnați a unui control complex al activității procuraturilor specializate din cadrul Procuraturii Anticorupție și Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale.

Obiectivele controalelor constau în verificarea și evaluarea activității acestor două unități specializate ale Procuraturii pe toate dimensiunile de competență, conform unor indicatori concreți, menționați în Dispoziții pentru perioada 2016 – prezent.

La 6 decembrie, Procuratura Generală anunța că s-a autosesizat în privința acuzațiilor lansate în spațiul public în care este vizat șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari.

Este vorba despre mai multe informații anonime despre presupuse abuzuri de putere și acțiuni de îmbogățire ilicită a lui Viorel Morari.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

2 COMENTARII

  1. Oare nu este nici un moldovean si nici un judecator sa fie de partea poporului si sa- l puna in git pe Alde Staionoglu ca e clar ca ii face ordinele lui Dodon!
    e pierduta moldova daa au ajuns alde Dodon sa detina controlul asupra Procuraturii! Curaj celor care au coare daca mai sunt dintre astia!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here