Tesla a livrat aproape 808.000 de mașini electrice în primele 9 luni ale anului și a devenit astfel cel mai mare producător de mașini electrice din lume, după ce i-a surclasat pe chinezii de la BYD cu circa 20.000 de unități.

Tesla a reușit să mărească într-un ritm alert producția și vânzările de mașini electrice, iar acest lucru are efecte și în clasamentul celor mai mari producători de astfel de vehicule din lume, scrie Automarket.ro.

Constructorul american a comercializat în total 807.954 de mașini electrice în primele 9 luni ale anului și a reușit să devină cel mai mare producător de mașini electrice din lume.

Constructorul american a depășit producătorul chinez BYD, care a raportat vânzări de 787.150 de unități în același interval de timp. În plus, BYD include în raportul său și vânzările de mașini plug-in hybrid, astfel că diferența de circa 20.000 de unități este în realitate și mai mare.

BYD a depășit Tesla la vânzările de mașini electrice în cursul anului 2016, însă producătorul american a reușit în permanență să se mențină aproape de liderul segmentului.

Tesla are toate șansele să își consolideze prima poziție în topul mondial. Noua uzină Gigafactory 3 din China a fost finalizată, iar vânzările lui Model 3 pe piața din Asia vor începe în curând. În plus, Tesla va începe în luna martie producția SUV-ului electric Model Y, care va fi fabricat inclusiv în Europa începând din 2021 la viitoarea uzină din Germania. Din același an, Tesla va începe în Statele Unite producția pick-up-ului electric Cybertruck.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here