Foto: gov.md

Prim-ministrul Ion Chicu spune că Guvernul pe care îl conduce ar putea pleca cu mult devreme sau cu mult mai târziu de alegerile prezidențiale, dacă nu va furniza rezultate așteptate de societate.

Deși a prezentat un program de guvernare doar până în anul 2020, Chicu susține că nu există nicio legătură între activitatea Guvernului și cine câștigă alegerile prezidențiale. „Unica motivație pentru acest Guvern de a rămânea în funcție sunt rezultatele. Nu vor fi rezultate, echipa pleacă”, a declarat prim-ministrul în cadrul unei emisiuni de la TV 8.

„Acțiunile din compartimentul 2, pentru oameni, sunt prevăzute pe un termen mai mare. Atunci când în 6 ore de la desemnarea candidatului și până dimineață când am mers în Parlament noi am inclus în program cele mai urgente acțiuni care trebuie întreprinse și cele care ar putea fi implementate pe parcursul unui an. Alegerile prezidențiale sunt un exercițiu important pentru țară, în general. Nu am limitat termenul de activitate al guvernului, ci acțiunile care sunt incluse în acest program. În baza acestui program am elaborat proiectul planului de acțiuni care este plasat pe pagina web a Guvernului. Veți vedea acolo acțiuni care nu se limitează la 2020, dar sunt până în 2023”, a spus Chicu.

Potrivit lui, dacă până în lunile aprilie-mai anul viitor așteptările societății nu sunt satisfăcute de Guvernul nou, atunci poate pleca orice ministru, poate pleca și prim-ministrul.

„Guvernul poate pleca cu mult mai înainte de alegerile prezidențiale, dar poate pleca și cu mult mai târziu de alegerile prezidențiale. Totul depinde de rezultatele care vor fi livrate de acest Guvern. Dacă vedem către aprilie-mai că așteptările societății nu sunt satisfăcute de Guvernul nou, orice ministru poate pleca, poate pleca și prim-ministrul”, a mai spus șeful Executivului.

„Nu văd nicio legătură între activitatea Guvernului și cine câștigă alegerile prezidențiale. Unica motivație pentru acest Guvern de a rămânea în funcție sunt rezultatele. Nu vor fi rezultate, echipa pleacă”, a adăugat Ion Chicu.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here