Instanța a respins contestația lui Morari privind deciziile procurorului general în privința sa

Autor: , in Social / 10 decembrie, 2019, 17:00

Magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Rîșcani, au respins contestația șefului Procuraturii Anticorupție (PA), Viorel Morari, prin care a cerut anularea ordinului procurorului general Alexandru Stoianoglo prin care a fost delegat la Procuratura Generală timp de o lună.

Morari a atacat luni în instanța de judecată decizia noului șef al Procuraturii Generale de a verifica activitatea procuraturii specializate, dar și decizia de a-l delega pe Morari într-o subdiviziune a Procuraturii Generale pe durata controlului.

Contestația lui Morari a fost respinsă ca inadmisibilă. Încheierea poate fi contestată la Curtea de Apel Chișinău în termen de 15 zile.

Citește și: (DOC) Morari contraatacă: Nu-i voi primi pe cei care vin să efectueze control. Vor face cale întoarsă

Suspendarea din funcție a lui Viorel Morari are loc pentru o perioadă determinată, pe perioada efectuării verificărilor la PA. Astfel, acesta a fost delegat la Procuratura Generală timp de o luă.

Potrivit Procuraturii Generale, controlul de la cele două procuraturi are drept scop verificarea și evaluarea activităților acestor două unități specializate.

În ultima perioadă, Procuratura Anticorupție a anunțat despre efectuarea mai multor investigații în cazuri de interes public, cum ar fi anunțarea în căutare a fostului lider al PDM, Vladimir Plahotniuc; aplicarea sechestrului în cadrul dosarului pentru îmbogățire ilicită a judecătorului Ion Druță; perchezițiile la domiciliul judecătorului Oleg Sternioală; reținerea fostului șef al PCCOCS, Nicolae Chitoroagă; efectuarea a 48 de percheziții la S.A. „Metalferos” și alte companii interpuse, precum și anularea ordonanței de refuz în începerea urmăririi penale în cazul finanțării din Federația Rusă a Partidului Socialiștilor.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X