Morari oferă detalii despre dosarele lui Plahotniuc și spune că va lupta pentru ca „o persoană să nu controleze totul”

Autor: , in Social / 10 decembrie, 2019, 17:38

Într-un interviu pentru DW, Viorel Morari presupune că încercarea procurorului general de a-l suspenda din funcție are la bază repornirea investigațiilor în dosarul despre finanțarea din Rusia a PSRM, dar și o investigație nouă care vizează deputați din actualul Parlament, despre care a evitat să ofere detalii.

„Vă asigur că lucrul pe aceste dosare va fi făcut impecabil, iar dacă va exista rezistență – vom mediatiza la maximum aceste cazuri”, a spus șeful Procuraturii Anticorupție, actualmente suspendat prin ordinul procurorului general Alexandr Stoianoglo.

În cadrul interviului, Viorel Morari spune că a cerut anularea ordinului procurorului general (n. r. – între timp, instanța i-a dat dreptate lui Alexandr Stoianoglo) pentru a-și duce mandatul până la capăt: „Pot să pornească dosar penal, să mă rețină dacă vor, dar să nu plângă după aceea dacă n-o să-i meargă în viață”.

„Îmi asum trecutul. Îmi asum greșelile. Îmi asum că am tăcut atunci când nu trebuia să tac. Știu că asupra mea o să planeze diferite suspiciuni. Dar acum vreau să fac tot posibilul ca, chiar dacă îmi sistez cariera, să nu mai avem ceea ce am avut – când o persoană controla tot. Repet, eu și acum mă tem, dar sunt gata să merg până la capăt”, a spus Morari, menționând că va pleca atunci „când investigațiile care s-au pornit vor avea finalitate”.

„Eu sunt hotărât să depun toată priceperea ca să nu mai fie așa cum a fost… – când vine un Făt-Frumos și omoară balaurul, dar rămâne el pe tezaur și se transformă în balaur”, a mai spus Viorel Morari.

Viorel Morari afirmă că a fost filat în perioada guvernării PDM și nu exclude că acest lucru continuă și acum.

În ceea ce privește dosarul în care fostul lider PDM, Vlad Plahotniuc, este suspectat pentru spălare de bani, Morari spune că actualmente procurorii anticorupție administrează probele din dosar.

„Lucram la el. Am făcut cerere de comisie rogatorie în Hong Kong, Singapore, Emiratele Arabe Unite… Am constatat că pe teritoriul Republicii Moldova sunt interpuși care gestionează firmele prin intermediul cărora au parvenit sume de bani și au ajuns în contul societății comerciale gestionate de Plahotniuc. În continuare administrăm probe”, a specificat acesta.

Interviul integral poate fi citit aici.

Menționăm că astăzi, 10 decembrie, magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Rîșcani, au respins contestația șefului Procuraturii Anticorupție (PA), Viorel Morari, prin care a cerut anularea ordinului procurorului general Alexandru Stoianoglo prin care a fost delegat la Procuratura Generală timp de o lună.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X