O femeie, arestată pentru trafic de persoane. Cum avea loc recrutarea moldovencelor în Germania (VIDEO)

Autor: , in Social / 10 decembrie, 2019, 17:00

O suspectă de trafic de ființe umane a fost reținută în flagrant pe Aeroportul Internațional Chișinău, în timp ce intenționa să părăsească R. Moldova alături de o potențială victimă.

75.000 EUR per persoană anual
Este vorva de o cetățeancă de 25 de ani a R. Moldova, care avea rolul de recrut, precum și perfecta actele de călătorie şi organiza transportarea tinerelor în Germania. Aceasta era parte a unei grupări criminale, care din contul membrilor perfecta pașapoartele pentru plecarea în străinătate şi alte acte necesare pentru aflarea în Uniunea Europeană, iar veniturile promise de traficanți se ridicau anual la circa 75.000 EUR per persoană.

Investigator sub acoperire – infiltrat în gruparea criminală
În vederea documentării acțiunilor membrilor grupului criminal organizat a fost infiltrată o angajată a Direcției de Poliție Chișinău, în calitate de investigator sub acoperire. Învinuita a fost urmărită până în momentul îmbarcării la cursa Chișinău – Dortmund, Germania. Tânăra o însoțea pe polițistă, care avea rolul de victimă și, conform schemei, ultima urma să fie preluată de către membrii filierei de trafic de ființe umane, cu scopul exploatării sexuale în Uniunea Europeană.

Operațiunea a demarat în luna mai 2019
Din luna mai 2019 a fost inițiată o operațiune de destructurare a grupării criminale specializate pe trafic de ființe umane, unde erau vizate mai multe persoane, cetățeni ai R. Moldova și ai României, stabilite cu traiul în Germania. Oamenii legii au constatat că pentru a recruta persoane în scopul exploatării sexuale comerciale și transportarea acestora peste hotarele R. Moldova, infractorii identificau tinerele moldovence pe internet. Aceștia le promiteau remunerare bănească şi condiții de trai decente în Germania. Ajungând la locul de destinație, urmau să fie preluate de către alţi membri ai reţelei internaţionale de trafic de fiinţe umane pentru a fi adăpostite în apartamente închiriate cu acest scop.

În consecință, tânăra moldoveancă a fost reținută și plasată în arest preventiv pentru 30 de zile, la solicitarea procurorilor, începând din data de 29 noiembrie 2019. Măsurile procesual penale continuă, în vederea identificării tuturor membrilor grupării și tragerea lor la răspundere.

Suspecta riscă închisoare de la 7 la 15 ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X