Foto: Ministerul Apărării din Rusia

O echipă de asasini ruși pare să-și facă de cap, de ceva vreme, prin Occident, cu unica misiune de a-i executa pe inamicii politici ai lui Vladimir Putin, într-un efort al Kremlinului de a dezbina Europa, se arată într-o analiză realizată de publicația germană Der Spiegel, scrie digi24.ro.

În cel mai recent scandal pe această temă, ministerul german de Externe a decis expulzarea a doi diplomați ruși, ca urmare a presupusei implicări a serviciilor secrete ruse în asasinarea, la Berlin, a unui lider militar cecen-georgian, Zelimkhan Khangoșvili.

Procurorul general al Germaniei a decis să preia acest caz, după ce experții criminaliști l-au identificat pe asasin drept Vadim Krasikov, persoană căutată pentru asasinarea unui om de afaceri rus, la Moscova, în 2013.

Conform Der Spiegel, asasinatele de la Moscova, din 2013, și de la Berlin, din 2019, sunt realizate după un tipar asemănător: în vara lui 2019, asasinul s-a folosit de o bicicletă pentru a se apropia de victimă, pe care împușcat-o în cap și piept de la mică distanță.

În vara lui 2013, la Moscova, un asasin s-a folosit tot de o bicicletă pentru a se apropia de victima sa – omul de afaceri rus Albert Nazranov. În acest caz, omul de afaceri a încercat să se apere și s-a luptat, pentru puțin timp, cu agresorul său care l-a împușcat, în cele din urmă, în cap și piept, de la mică distanță. Scena confruntării dintre cei doi a fost surprinsă de camerele de supraveghere din Moscova.

Polițiștii germani au stabilit, în urma unor expertize criminalistice, că asasinul din Moscova, 2013, este una și aceeași persoană cu asasinul din Berlin, 2019. Numele său din pașaport era Vadim Sokolov, iar cel real, suțin autoritățile din Berlin, este Vadim Krasikov

Procurorul-șef al Germaniei a acuzat guvernul rus că i-a înmânat „în mod deliberat” lui Vadim Krasikov un pașaport în care identitatea acestuia e schimbată („Sokolov”, în loc de „Krasikov”).

În plus, autoritățile de la Moscova au solicitat, în 2015, revocarea unui mandat de urmărire internațională pe numele „Vadim Krasikov”. După care, aceleași autorități i-au emis lui Vadim Krasivok o nouă carte de identitate, cu numele de „Vadim Sokolov”.

Puțin probabil să fie vorba de o simplă coincidență, în acest caz.

Citește continuarea articolului pe digi24.ro.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here