foto simbol

Un tânăr de 22 de ani din raionul Edineț a fost condamnat la 13 de ani de închisoare pentru viol, jaf și tâlhărie, comise într-un interval estimativ de 30 de minute, la niciun an de la eliberarea din închisoare.

A violat o bătrână de 71 de ani, din satul în care locuia
În noaptea din 2 iulie 2019, tânărul a pătruns în locuința unei bătrâne cu vârsta de 71 de ani din Burlănești, Edineț. Acesta avea în mână un cuțit, atunci când i-a cerut bătrânei să se dezbrace. Totuși, deși a observat cuțitul din mâna tânărului, aceasta a refuzat. El, însă, a dezbrăcat-o forțat și a întreținut cu victima un raport sexual. Fapta a avut loc aproximativ la ora 23.

Viol urmat de tentativă de tâlhărie
Imediat ce a violat victima, tânărul și-a pus în aplicare și planul financiar ilegal: acesta a apucat-o de păr, i-a pus cuțitul la gât și i-a cerut bani. Totuși, bătrâna i-a comunicat că nu are bani, iar tânărul a părăsit locuința.

Jaf în sumă de 60 de lei
Toate acestea au fost precedate, însă, de o altă crimă deferită justiției de către procurorii din Edineț. În aceeași noapte, aproximativ la ora 22.30, tânărul a pătruns în gospodăria altei bătrâne cu vârsta de 62 de ani, din aceeași localitate. Acolo, chiar dacă a fost văzut de către proprietară, acesta i-a luat o lanternă estimată la 50 de lei și un aparat de ras de 10 lei, apoi a bruscat-o și a plecat.

Procuratura Edineț consideră pedeapsa prea blândă și o va ataca cu apel.

Certat cu legea încă de la vârsta de 16 ani
Tânărul de 22 de ani este originar din raionul Ungheni și concubina cu o locuitoare a satului în care a comis crima, cu vârsta de peste 40 de ani. Acesta a avut și alte abateri de la lege, atunci când în 2014 a comis un furt, dar ulterior s-a împăcat cu cei păgubiți; în 2015 a comis un alt furt, alt viol și vătămare intenționată a sănătății unei victime – fapte pentru care a ispășit pedeapsa cu închisoarea timp de 3 ani, în penitenciar pentru copii; iar anterior, în același an, a ispășit o altă pedeapsă cu închisoarea, timp de 4 luni, pentru că a pătruns ilegal într-o altă locuință.

La această etapă, la solicitarea procurorilor, inculpatul se află în stare de arest, începând din iulie 2019.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here