Curtea de Apel a respins recursul PDM privind dosarul uzurpării puterii de stat

Autor: , in Social / 11 decembrie, 2019, 18:14

Curtea de Apel Chișinău a respins recursului membrilor fostului Guvern Filip, împotriva actului procesual prin care a fost pornită urmărirea penală în cauza penală de uzurpare a puterii de stat.

Procurorul de caz Viorel Radețchi susține că democrații au contestat ordonanța de pornire a urmăririi penale, acte care de obicei nu se contestă.

„Dumnealor au contestat ordonanța de pornire a urmăririi penale, acte care nu se contestă, este un drept exclusiv al procurorului de a iniția o urmăriere penală, este o obligație a statului mai bine zis de a investiga efectiv astfel de infracțiuni, mai mult, că este un caz de rezonanță pentru societatea noastră”, a spus Viorel Radețchi pentru TV8.

Acesta spune că urmărirea penală continuă.

„Nu este un dosar simplu, el necesită o studiere minuțioasă a acțiunilor tuturor actorilor implicați și după asta vom putea da o apreciere juridică”, a mai spus procurorul.

La începutul lunii august, un grup de deputaţi ai PDM, foşti membri ai Guvernului Filip i-au cerut procurorului general interimar, Dumitru Robu, să anuleze ordonanţa din 5 august prin care a dispus pornirea unui dosar penal în privinţa unor faptelor de uzurpare a puterii de stat. După ce Robu a refuzat să anuleze ordonanța, democrații s-au adresat instanței de judecată.

Recursul a fost declarat de către membrii fostului Guvern – Pavel Filip, Monica Babuc, Alexandru Jizdan și Nicolae Ciubuc.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X