Guvernul renunță la concursuri pentru șefia mai multor instituții subordonate. Opoziția califică decizia drept una politică

Autor: , in Politic / 11 decembrie, 2019, 18:56

Șefii mai multor instituții subordonate Guvernului vor fi numiti în funcția prin intermediul Cancelariei de Stat și nu în bază de concurs. Asta prevede un proiect de hotărâre votat miercuri la Guvern. Printre instituțiile menționate se numără Agenţia de Guvernare Electronică, Agenţia Servicii Publice, Fondul de Investiţii Sociale din Moldova și Agenţia Moldpres. Unii reprezentanți ai opoziției au criticat modificarea, afirmând că astfel se deschide calea pentru „târguri politice”.

Instituțiile care se vor alege cu șef numit de Cancelaria de Stat sunt Agenţia de Guvernare Electronică, Agenţia Servicii Publice, Serviciul Tehnologia Informaţiei şi Securitate Cibernetică, Baza auto a Cancelariei de Stat, Direcţia generală pentru administrarea clădirilor Guvernului Republicii Moldova, Fondul de Investiţii Sociale din Moldova și Agenţia Informaţională de Stat Moldpres.

Potrivit notei informative a proiectului de hotărâre, oportunitatea modificărilor „rezultă atât din necesitatea asigurării continuităţii activităţilor acestor instituţii publice, create pentru realizarea funcţiilor care implică exercitarea prerogativelor de putere publică, precum şi a altor funcţii de administrare şi interes public, cât şi instituirii unei abordări unice a organizării funcţionale a acestora”.

Litvinenco: Șefii instituțiilor vor fi numiți prin târguri politice

Potrivit deputatului PAS, hotărârea de Guvern arată că derapajele majorității PSRM-PD iau amploare.

„Asta înseamnă că conducătorii acestor instituții vor fi desemnați politic sau, vorbind mai pe înțelesul oamenilor, prin târg politic (împărțeală a la „Свадьба в Малиновке”) dintre PSRM și PD – „aici este al meu, acolo este al tău” și tot așa până la ultimul șef de instituție… Bune „reforme”, ce să zici…”, a scris pe contul său de Facebook fostul președinte al Comisiei juridice, numiri și imunități din Parlament, Sergiu Litvinenco.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X